Loše vijesti za pušače: Poskupjele cigarete jednog od najvećih svjetskih proizvođača

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Iz konglomerata British American Tobacco (BAT), vlasnik Tvornice duhana Rovinj povisio je cijene cigareta i duhanskih proizvoda. Od danas njihovi brendovi cigareta koštaju kunu više.
Iz BAT-a su nam odgovorili da su se na taj korak odlučili zbog rasta troškova – prenosi Dnevnik.hr.

“Gospodarske prilike u ovoj su se godini drastično promijenile te utjecale na značajno povećanje troškova u svim segmentima našeg poslovanja. Zbog velikih poremećaja uzrokovanih ratom u Ukrajini, rastom cijene energenata i posljedičnom inflacijom do rasta troškova došlo je u svim segmentima našeg poslovanja”, rekli su nam iz BAT-a.
Tvrde da su u proizvodnji duhana kooperanata troškovi rasli u svim inputima (umjetna gnojiva, struja, plin za sušnice, radna snaga). “U preradi duhana u ‘Hrvatskim duhanima’ povećane su cijene otkupa duhana od kooperanata te su rasli troškovi energenata i radne snage”, kažu u BAT-u.

Rekli su da je i u proizvodnji cigareta i duhanskih proizvoda u tvornici u Kanfanaru također došlo do značajnog rasta svih proizvodnih inputa, kao i cijene radne snage.

“U distribuciji i prodaji također bilježimo povećanje troškova zbog rasta cijena energenata. Uslijed svih ovih povećanih troškova korigirali smo cijene cigareta minimalnim porastom cijene za naše potrošače”, odgovorili su nam u BAT-u.

Pitali smo i druge velike proizvođače cigareta namjeravaju li podići cijene, no odgovore još nismo dobili.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *