Priprema
1.
Snicle narezati deblje i izlupati pa poprziti na ulju
2.
Kada se malo zarumene snicle izvaditi a na istom ulju poprziti bijeli luk, dodati brasno, papriku, vegetu i biber pa naliti vodom da se dobije sos.
3.
Snicle vratiti u sos i kuvati uz dolivanje vode dok snicle ne omeksaju. Ja ih obicno izdinstam u ekspres loncu jer onda budu bas mekane.
4.
Kada su snicle skuhane dotjerati ukus i posuti sitno sjeckanim peršinom
5.
Za prilog poprziti poriluk na malo ulja dodati povrce sjeckano na kockice i pirinac pa proprziti naliti vodu i sokom od paradajza i prodinstati da se povrce skuha. Pred kraj dodati rendani sir ili parmezan i promijesati da se istopi.
6.
Krompir skuhati i procijediti te promijesati mikserom pa dodati maslac i mlijeko i jos malo promutiti.
Sastojci
POTREBNO ZA SNICLE
500 gr mesa(teletina, junetina ili svinjetina a moze i teleca krmenadla)
žlica brašna
2-3 žlice ulja
2 cijela bijelog luka
mljevena slatka paprika
biber
peršin
vegeta
Izvor: Coolinarka