Lovački ispit uspješno položilo 17 kandidata te jedna kandidatkinja

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na spomendan sv. Ivana, apostola i evanđelista, u prostoru Lovačkog društva Sokolovac u Brestovcu, održan je posljednji, ali i najteži dio u postupku polaganja za lovkinju, odnosno lovca, usmeni dio.
Da bi kandidatkinje i kandidati položili te dobili diplome i uvjerenja o položenom lovačkom ispitu, moraju uspješno završiti praktični dio, te uspješno položiti pismeni te naposljetku usmeni ispit.
Ovog puta je to pošlo za rukom 17 kandidata i jednoj kandidatkinji te su time postali novi članovi obitelji Hrvatskog lovačkog saveza, obitelji koja broji više od 68 000 članova.
Uz 18 novih lovaca, jedan kandidat je uspješno položio za lovočuvara.

Prije pristupanja završnom ispitu, kandidatima su se obratili predsjednik Ispitne komisije te potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Denis Milošević, te predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović.

“Dozvolite mi da vas pozdravim ispred Ispitnog povjerenstva Županijskog lovačkog saveza te u svoje osobno ime. Svima skupa vam želim sretan Božić, kako vama tako i vašim obiteljima te uspješnu novu 2024. godinu. Danas smo ovdje, kako bi odradili ovaj završni, usmeni ispitni dio. Prije samog polaganja ispita dajem riječ predsjedniku Županijskog lovačkog saveza” – rekao je potpredsjednik Milošević.

“Poštovani kandidati, poštovani članovi Povjerenstva za izobrazbu, sve vas skupa pozdravljam i želim vam sretan i blagoslovljen Božić i predstojeću novu godinu. Kao kandidatima vam želim uspjeh na današnjem ispitu i da pokažete ono što ste naučili , da na kraju ostvarite rezultat koji želite te da u budućnosti budete dobri lovci” – rekao je predsjednik Bertelović.

Čestitamo novim lovcima te lovkinji, kao i novom lovočuvaru.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *