Lovački savez Požeško-slavonske županije domaćin središnje državne proslave svetog Huberta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Sjednica izvršnog odbora HLS-a, povodom proslave svetog Huberta, a pod predsjedanjem predsjednika Đure Dečaka, održala se u Velikoj vijećnici Županije. Sjednici su prisustvovali čelnici svih županijskih lovačkih saveza, kao i županica Antonija Jozić te njezin zamjenik Ferdinand Troha.

Predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza zahvalio se domaćinu na organizaciji te otvorio svečanu sjednicu, a županici Jozić naknadno je uručio zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza, za uspješnu suradnju na razvoju lovstva u Republici Hrvatskoj.

Županica Jozić istaknula je kako su lovci oduvijek bili primjer izvrsne organiziranosti, primjerenog načina upravljanja materijalnim i financijskim sredstvima udruga te uistinu vrijednim i pohvalnim načinom upravljanja šumama, vođenjem računa o bioraznolikosti, ekološkoj raznolikosti, svih naših šuma.

„Neka ta slika koju Hrvatski lovački savez zajedno sa svima vama pruža prema javnosti bude motiv da se borite za sve ovo o čemu ste danas govorili. Vjerujem da u vama ima odlučnosti, hrabrosti i odvažnosti da ostvarite sve vaše ciljeve.“ – rekla je županica te istaknula da Županija vodi računa o lovstvu izdvajajući sredstva za rad lovačkih društava te će tako biti i nadalje u Požeško-slavonskoj županiji.

„Želim vam svima puno uspjeha u radu i neka vas čuva i blagoslovi vaš nebeski zaštitnik sveti Hubert! Nadam se da ćete ponijeti lijepe uspomene iz naše Županije.“ – naglasila je županica.

Branko Bertelović, predsjednik lovačkog saveza Požeško-slavonske županije zahvalio je županici na dosadašnjoj suradnji, te izdvojenom vremenu kako bi upriličila svečanu sjednicu i susret visokih članova HLS-a.

Lovci su ove godine svetog Huberta proslavili manjim okupljanjem nego inače, ali to ih nije spriječilo da blagdan svoga zaštitnika obilježe dostojanstveno kao i svake godine te se nakon sjednice održalo euharistijsko slavlje u požeškoj Katedrali koje je predvodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

IZVOR: PSŽ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika