Lovački savez Požeško-slavonske županije bogatiji za dvadeset i troje lovaca i dva lovočuvara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Lov je naziv za metode i načine uzgoja, zaštite i lova divljači. Obuhvaća traženje, promatranje, prebrojavanje, uzgoj, prihranjivanje, slijeđenje, odstrijel, hvatanje žive divljači, puštanje umjetno (u uzgajalištu) uzgojene divljači u lovišta.

Lovstvo je djelatnost koja obuhvaća uzgoj, zaštitu, lov i korištenje divljači. U pradavnim se vremenima čovjek bavio lovom iz nužde, radi podmirenja potreba za mesom i krznom; s razvojem društva lov postaje zabava, vježba, sport i zanimanje. Lovstvo ima i gospodarsku važnost, a povezano je s ostalim gosp. djelatnostima, osobito poljoprivredom, šumarstvom i industrijom.

Lovački savez Požeško-slavonske županije, od danas je bogatiji za dvadeset i jednog novog lovca i dvije lovkinje, kao i za dva lovočuvara.
Dodjelom diploma o položenom lovačkom ispitu, uspješno je završeno obrazovanje prijavljenih kandidata za lovce, odnosno lovkinje i lovočuvare koje su provodili iskusni kadrovi Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Na današnjoj dodijeli diploma prisustvovali su i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Branko Bertelović i potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, te predsjednik povjerenstva Denis Milošević.

Uvodnim obraćanjem kandidatima koji su uspješno položili lovački ispit, obratio se predsjednik Bertelović:
“Čestitam vam na uspješno položenom ispitu. Nadam se da će te ovo znanje koje ste usvojili, da ćete ga prenijeti u vaše aktivnosti kao lovci. Više o vašim budućim aktivnostima, pravima i obvezama reći će vam predsjednik povjerenstva, kojem se također zahvaljujem na uspješno obavljenom osposobljavanju, a vama čestitam još jednom i želim vam dobru kob kad postanete lovci.”

Nakon podijele diploma, predsjednik povjerenstva i potpredsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije, Denis Milošević također je čestitao svima koji su uspješno položili lovački ispit i detaljno objasnio sljedeće korake, od učlanjivanja u lovačka društva, do obavljanja liječničkih pregleda i ishođenja dozvola za oružje koje je sastavni dio svakog lovca.

Među dvadeset i troje kandidata koji su uspješno položili lovački ispit, lovcem je postao i glavni urednik portala Požeški.hr Mateo Pejaković.
U nastavku donosimo fotografije s današnje dodijele i s edukacije, odnosno praktičke terenske nastave na najmodernijem lovačkom strelištu u Europi, koje se nalazi u Bzenici nedaleko od Pleternice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *