Lovačko društvo “Slavonac” redovito osvaja odličja na natjecanjima u streljaštvu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kada spomenete sport na području našega grada, velika većina će prvo pomisliti na nogomet, koji je najzastupljeniji i najrašireniji među populacijom. Od ostalih sportova imamo rukometni klub koji je nakon dugo godina opet aktivan te judo i šahovski klub – prenosi Kutjevački.hr.

Međutim imamo još jedan sportski kolektiv koji je vrlo aktivan i uspješan. Naime radi se trapu (streljaštvu) koji je streljačka disciplina gađanja glinenih golubova. Malo bolji pratitelji sporta znati će da je to disciplina koja je našoj domovini donijela dvije zlatne olimpijske medalje, što je itekako veliki uspjeh.
Streljačka ekipa lovačkog društva „Slavonac“ iz Kutjeva već godinama bilježi odlične rezultate u toj po mnogima najtežoj streljačkoj disciplini.

Ekipa se ove godine okitila s tri prva i četiri druga mjesta ekipno u disciplini trap te su njezini pojedinci više puta bili u samome vrhu pojedinačne konkurencije. Osim u trapu natječu se i u lovačkom parkuru i gađanju meta srnjaka na 100 metara. Krajem mjeseca očekuje ih županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu, gdje se nadaju da će ponoviti uspjeh iz 2019. godine i opet stati na tron, kada su bili županijski prvaci. Zbog pandemije natjecanje nije održano 2020. godine, dok je 2021. g. ekipa zauzela drugo mjesto.

“Ekipa je jedinstvena u našoj županiji te nas ne zaobilazi niti jedno natjecanje u trapu koje se održava na istočnom dijelu Hrvatske. U ostalim županijama istočne Hrvatske taj je sport puno popularniji nego u našoj. Nadam se da će se u skoroj budućnosti to promijeniti i da će se više ljudi uključiti u ovaj sport, kako iz našeg lovačkog društva tako i zaljubljenika u streljaštvo te da će se popularizirati i u našoj županiji.“ – izjavio je Kristijan Špeljak član natjecateljskog tima LD Slavonac.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika