Lucijan Grgić iz požeške Gimnazije jedan od 96 najboljih maturanata u RH

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Ministarstvu znanosti i obrazovanja ove srijede dodijeljene su nagrade najboljim maturantima. Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojila je Amalija Rafaj Škriljevečki iz Prve gimnazije Varaždin za stopostotno riješenu maturu iz Matematike i Fizike. Nagradu za Informatiku, u iznosu od 5.000 eura, ove je godine dodijelila tvrtka S&T Hrvatska Viktoru Pijanecu iz Prve gimnazije Varaždin. Po prvi put dodijeljena je i Nagrada Ante Žužul za najbolji rezultat iz Hrvatskog jezika i Povijesti u iznosu od 5.000 eura. Dobio ju je Danijel Vukelja iz II. gimnazije Zagreb – prenosi Srednja.hr

Nagrade za 96 maturanata
Ministarstvo znanosti i obrazovanje ove je godine maturante nagradilo iznosom od 2.500 kuna, kao i posebnim priznanjima. Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, a njih čak 69 iz strukovnih škola. Učenici su nagrađeni prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Učenik požeške Gimnazije, Lucijan Grgić iz 4.b razreda se također nalazi na listi nagrađenih maturanata jer je dva ispita državne mature riješio 100%, iz engleskog jezika na višoj razini i informatike.
Ovim putem Lucijanu čestitamo na odličnom uspjehu!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *