Marijan Bakula je novi trener Nogometnog kluba Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


POŽEGA – Marijan Bakula novi je trener Nogometnog kluba Požega nakon odlaska s klupe Željka Mitrovića koji je početkom prošlog tjedna podnio ostavku. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri Bakula  je vodio požešku Slavoniju (seniore i kadete), Tim osvježenje (Kuzmica), Slogu (Trenkovo), Oriolik (Oriovac), Jakšić i Mladost (Sibinj) – prenosi Požeški športski savez.

Prvu utakmicu vodit će u subotu, 23. rujna kada s početkom u 16,15 sati na svom igralištu Požega u 6. kolu Međužupanijske nogometne lige dočekuje Slavonac (Nova Kapela).

Momčad Požege trenutno je na posljednjem mjestu sa 3 boda (1 pobjeda, 4 poraza), a Slavonac je četvrti sa 11 bodova. 

Marijan Bakula rođen je 17. 04. 1966. u Ozimici kraj Žepča (Bosna i Hercegovina). Bio je dugogodišnji profesionalni nogometaš koji je igrao u više prvoligaških klubova u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj i Belgiji. 

Nakon što je igrao u niželigašu Orlovik (Žepče), od 1988. do 1991. bio je član NK Čelik (Zenica) u kojem je igrao tadašnju 1. i 2. državnu ligu. Od ljeta 1991. do kraja 1996. igrao je u Sloveniji odnosno za Maribor do 1993 i u Muri (Murska Sobota) do 1996. Od siječnja 1997. do srpnja 1998.  u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi nosio je dres Nogometnog kluba Zadarcomerc (Zadar). 

Nakon toga je dvije i pol godine proveo u prvoligašu NK Šibenik (1998. – 2000.) Nakon pola godine u Muri i pola godine u Belgiji (KRC Zuid-West-Vlaanderen), Bakula je početkom 2002. godine došao u tadašnjeg hrvatskog prvoligaša NK Kamen Ingrad (Velika) za koji je odigrao jednu polusezonu.

Na utakmici finala Županijskog kupa u Velikoj krajem svibnja 2002. protiv požeške Slavonije doživio je tešku ozljedu, dvostruki vanjski prijelom potkoljenice nakon čega je i završio s aktivnim igranjem. Po završetku igračke karijere ostao je živjeti u Požegi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)