Matej Martinović najbolji je igrač sezone po izboru trenera i kapetana!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


S obzirom na odigrano i na titulu prvaka koju je osvojila požeška Slavonija jedini logičan izbor se i dogodio – kapetan i treneri svih momčadi izabrali su Mateja Martinovića za najboljeg igrača protekle sezone Treće NL Istok! – prenosi Sportalo.hr.

Osvojio je Matej tako sve što se moglo osvojiti, naslov prvaka, titulu najboljeg strijelca lige sa 20 pogodaka, osvojio je nagradu za najboljeg igrača sezone po izboru čitatelja sportala, a sada i ovu od kolega s terena i trenera. Kako smo tokom sezone spominjali, ako Slavonija osvoji titulu bit će to kao onomad Bobanov scudeto – Matejova titula. Svojim golovima donio je puno bodova Plavima s Orljave, sjajno nadomjestio izostanak Ivana Antunovića, napad nimalo nije patio, a zahvaljujući ogromnom srcu i borbi za svaku loptu silno je pomogao i u obrambenim zadacima.

– Ove godine je liga bila znatno oslabljena za razliku od prošle. Na početku smo se odmah dogovorili da ćemo napasti prvo mjesto. Na polusezoni je došlo do smjene trenera, što ekipu nije uzdrmalo i uz vodstvo trenera Poletija u tome smo i uspjeli. Mi smo pokazali da smo bas prava ekipa, klapa jedna velika obitelj. A što se tiče mene, kada nam se ozlijedio Antunović trener Poleti me vraća na moju prirodnu poziciju u vrh napada što sam iskoristio na najbolji mogući način, mislim da moja statistika to i potvrđuje. I nagrada za sav naš trud ekipe, trenera i uprave je utakmica u Županji koja nam je donijela naslov prvaka 3. NL istok. Toliko smo bilo samouvjereni, nabrijani i puni želje za naslovom da smo praktički Županju ostavili bez prave šanse. Što se pojedinačnih nagrada tiče sigurno je da me vesele, ali sve to ne bi bilo moguće bez čitave ekipe, sve ovo su i njihove nagrade. Na kraju bih želio zahvaliti svima koji su glasali za mene i time mi bili ogromna podrška, davali su mi motiva da ovo sve ostvarim – rekao je za Sportalo Matej Martinović, najbolji igrač Treće NL Istok.

Naravno da je Matej nakon ovakve sezone i svih ovih nagrada vrlo poželjna “udavača”, tražen s mnogih strana, trenutno je u statusu igrača Slavonije i za sljedeću sezonu, no dugo je do kraja prijelaznog roka, sigurno će biti i zvučnih i bogatih ponuda s raznih adresa pa ćemo sa zanimanjem pratiti rasplet prijelaznog roka, no gdje god nastupao sljedeće sezone sigurno je da navijači njegovog kluba nikada neće imati zamjerke na njegov pristup igri, na borbu i ostavljanje svega što ima na terenu. A takvim se igračima uvijek vrati…

Što se samog izbora tiče Matej je prikupio gotovo dvostruko više glasova od prvog mu pratitelja, jednako tako očekivano – Josipa Lotara. Odlična sezona Marina Kuzminskog u Našicama nagrađena je trećim mjestom, a iza njega su dva dokazana znalca, Luka Đerek i Goran Borko.

Konačni poredak:

Matej Martinović – 63

Josip Lotar – 32

Marin Kuzminski – 24

Luka Đerek – 18

Goran Borko – 12

Marko Karačić – 11

Pavo Nikolić – 9

Marko Prugovečki – 7

Dominik Dubravac – 6

Zvonimir Tulumović – 5

Antonio Jurević – 2

Ivan Božić – 1

Branko Klemen – 1

Dino Paulić – 1

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)