Memorijalna biciklistička vožnja u čast i sjećanje na poginule pripadnike SJP “Trenk” Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Dana 1. svibnja 1995. godine, provedena je vojno-redarstvena akcija “Bljesak” u kojoj su djelatnici Specijalne jedinice policije „Trenk“ Požega zajedno s djelatnicima ATJ „Lučko“ dobili težak zadatak osvajanja jakog neprijateljskog uporišta na Ivanovcu. Tijekom akcije poginuli su Tomislav Štefaniak i Daniel Andrić, dok je sedam djelatnika teško ranjeno.

I ove godine u čast i spomen na dvojicu poginulih pripadnika SJP „Trenk“ održana je Memorijalna biciklistička vožnja od Trenkovo do Ivanovca u kojoj je sudjelovalo desetak djelatnika PU požeško-slavonske.

Na put od oko 80-ak kilometara  krenuli su simbolično iz dvorca u mjesto Trenkovo gdje je tijekom Domovinskog rata bila smještena  SJP „Trenk“ Požega, a tijekom puta su zapalili lampione i kod zgrade policije na spomen obilježju poginulim pripadnicima specijalne policije “Trenk”.

U spomen na Tomislava i Daniela, nekoliko metara od mjesta njihovog stradavanja na Ivanovcu je podignuto Spomen obilježje, a i ove godine su se predstavnici PU požeško-slavonske predvođeni načelnikom Željkom Grgićem i članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Trenk“ Požega polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili svojih pripadnika i kolega koji su položili svoje živote za hrvatsku domovinu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća održana je sveta misa koju je predvodio policijski kapelan vlč. Željko Volarić.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)