Mihaela Peić pobjednica natječaja „Pušenje odbaci, lovu nabaci“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


„Završen je natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci“ koji je devetu godinu zaredom proveo Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije.
Zahvaljujući sredstvima Ministarstva zdravstva dobivenim kroz projekt povodom korizme imamo priliku nagraditi naše sugrađanke i sugrađane koji su se uspješno odrekli pušenja. Prvi županijski natječaj „Pušenje odbaci i lovu nabaci“ raspisali smo 2015. godine te je kroz spomenutih devet godina ukupno bilo prijavljenih 331 osoba.

Od navedenog broja tijekom mjesec dana korizme u natječaju je ostalo 236 osoba, odnosno iznimno visokih 71 % prijavljenih, što govori o visokoj motiviranosti prijavljenih za prestanak pušenja, kao i važnosti korizmene odluke o odricanju od štetne navike. Naravno, kako je svakom pušaču poznato prestati pušiti nije lako, a posebno nije lako ostati nepušač dugoročno. Prema našim analizama dugotrajno, odnosno duže od 6 mjeseci prestala je pušiti trećina prijavljenih osoba što predstavlja zaista izniman uspjeh.

U utorak 28. ožujka djelatnici Službe za javno zdravstvo u prisutnosti natjecatelja koji su uspješno prestali pušiti i ravnatelja Mate Matijevića, izvukli su sretne dobitnike nagrada koje su dodijeljene u obliku poklon bonova.

Ove se godine, iako je medijski interes bio veliki, ipak prijavio nešto manji broj osoba; točno 17 (9 M, 8 Ž) od čega je 9 odustalo pa su stoga svi natjecatelji bili nagrađeni najmanje nagradom druge vrste, odnosno sa 100 €.
Prvu nagradu i poklon bon u vrijednosti 400,00€ osvojila je gđa. Mihaela Peić, a kako je supruga bila spriječena preuzeti nagradu, nagradu je umjesto nje preuzeo suprug Ivan Peić koji je također uspješno prestao pušiti i osvojio nagradu drugog reda u iznosu od 100€ kao i: Luka Kvesić, Suzana Šarić, Nela Međugorac, Kazimir Balog, Željko Soldo i Branko Brkan.

Nakon izvlačenja složili smo se kako je svakom natjecatelju/ici najdraža i najvrjednija nagrada prestanak pušenja, a da je Natječaj malo pomogao donijeti pravu odluku.“

Hvala Vam što informirate javnost o javnozdravstvenim aktivnostima” – poručila je doktorica Jasmina Kovačević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)