Milanović je odgovorio Vučiću: Gadljivo! Srbi pored mene živog neće u EU. Jesu nas napali? Jesu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti polaganja prisege 20. naraštaja kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Dr. Franjo Tuđman – prenosi 24 sata.

Među ostalim, komentirao je i odbijenicu Ministarstva pravosuđa, koju su uputili Srbiji na zamolnicu za izručenjem četiri pilota, protiv kojih je srbijanski sud nedavno podigao optužnice zbog navodnih ratnih zločina u BiH tijekom Oluje.

Vlada nije učinila ništa i vidim da neće učiniti ništa. Da sam premijer, učinio bih nešto. Nisam premijer. Mogu predložiti, ali ne ovako javno. Tu se radi o zulumu i teroru nad hrvatskim zapovjednicima i rekao sam sve što sam imao reći o njihovoj navodnoj odgovornosti – poručio je predsjednik naglasivši kako je način na koji se Srbija ponaša nejasan.

‘Ne znam što oni hoće’. Ja ne znam što oni hoće. Hoće u EU. Na ovaj način neće. I cijela priča je besmislena. I ova inicijativa Brdo-Brijuni na kojoj sam bio prije nekoliko dana, da bih onda slušao preko beogradskih i sarajevskih medija da sam navodno komentirao nešto Srebrenicu. To je gadljivo, meni to ne treba, Hrvatskoj to ne treba – istaknuo je.

Hrvatska, dodao je, ima načina da odgovori ako za to postoji politička volja. A zna se tko to može – premijer. Zašto neće? Nemam pojma. Ova priča da mi po tome nećemo postupati, kao da ti netko opsuje mater više puta, možeš ne postupati, a možeš i reagirati. A ti pokušavaš fino – rekao je pa se obrušio i na srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića zbog priča o ubijenoj srpskoj djeci.

Ta priča s ubijenom djecu mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao netko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu. Tu ima cijeli niz pitanja, koje Srbija u principu ni nema prava postavljati i taj njihov zakon kojim si prisvajaju pravo i moralnu auru da sude svemu što se dogodilo na području bivše Jugoslavije, u redu, ali tako u EU nećeš ući. Pored mene živog  – naglasio je upitavši radimo li mi Srbiji probleme kakve neke države rade Makedoniji, koja ih nije ni napala.

Je li nas Srbija napala? Je. Jesu Srbija i Beograd bombardirali, palili masovno Hrvatsku? Je. Kako se Hrvatska ponaša prema Beogradu? U procesu europskih integracija džentlmenski. Pa dosta je bilo.Takvi pored mene živog neće ući u EU – rekao je oštro Milanović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *