Ministar Erlić u posjetu gradu Požegi obišao Požešku kuću i najavio financiranje iz ITU mehanizma

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
Foto: Mateo Pejaković

Foto: Mateo Pejaković


Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić je zajedno s državnim tajnikom Domagojem Mikulićem i suradnicima posjetio Požešku kuću, gdje su ga dočekali gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

Požeška kuća je interpretacijski centar koji je završen u sklopu projekta Požeške bolte sufinanciranog sredstvima Europske unije, a čiji je drugi dio dogradnje i rekonstrukcije zgrade Gradskog muzeja Požega u završnoj fazi. Također su najavljena buduća financiranja iz ITU mehanizma. Podsjetimo, Grad Požega je uvršten u 22 grada koji su uključeni u ITU mehanizam, a kroz koji će se za Grad Požegu kao središte urbanog područja i jedinice lokalne samouprave u svom sastavu, dobiti priliku riješiti izuzetno važne projekte koji bi se teško riješili iz nekog drugog izvora – prenosi Grad Požega.

Gradonačelnik Željko Glavić predstavio je projekt revitalizacije povijesne gradske jezgre grada Požege koji će obuhvaćati rekonstrukciju središnjeg Trga Svetog Trojstva, izgradnju podzemne garaže, otvorenog i zatvorenog dijela gradske tržnice s popratnim sadržajima, kao i prometnicu koja će spajati Sokolovu ulicu i Ulicu Matice hrvatske, čime će se riješiti jedno od važnijih prometnih čvorišta u gradu. Riječ je o najvažnijem strateškom i razvojnom projektu za Grad Požegu u narednom desetljeću, koji bi bez financiranja iz ITU mehanizma bilo teško realizirati.

Ministar Šime Erlić izrazio je zadovoljstvo transformacijom Grada Požege i Požeško-slavonske županije, koja se dogodila uz pomoć programa koji su realizirani kroz pozive Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, ali i ostalih pristupnih fondova, koji omogućuju poboljšanje kvalitete života u svim jedinicama lokalne samouprave naše županije. U ime cijelog tima Ministarstva je istaknuo zadovoljstvo da se zajedničkim radom kroz prethodnu, ali i ovu godinu, razvio nikada veći broj programa za područja s razvojnim potencijalima, što podrazumijeva jednostavniji i sigurniji priljev sredstava.

Foto: Mateo Pejaković

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)