Ministar Marin Piletić obišao radove na izgradnji dječjeg vrtića „Pod gradom“

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Krajem 2023. godine, svečano je položen kamen temeljac za izgradnju novog požeškog dječjeg vrtića „Pod gradom“.

Grad Požega sklopio je Ugovor o javnoj nabavi radova na izgradnji dječjeg vrtića „Pod gradom“ Požega sa zajednicom ponuditelja (Viševice gradnja d.o.o, Obrt MB-instalacije i BGS Elektrika d.o.o.), ukupne vrijednosti radova 2.560.013,99 eura (bez PDV-a). Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 1.299.621,74 eura Rok izvršenja ugovornih obveza iznosi okvirno 14 mjeseci.

Ovim projektom riješit će se problem manjka raspoloživih mjesta za upis djece u predškolske ustanove na području grada Požege. To je samo jedan od koraka kojima se nastoji poboljšati kvalitetu života Požežana. Kroz podršku roditeljima u podizanju djece, Grad Požega znatno povećava mogućnosti i olakšava odgoj i obrazovanje mladih nada požeške zajednice. Putem ovog projekta, Grad Požega želi poslati poruku kako mu je glavni cilj osiguravanje mjesta u sustavu ranog i predškolskog odgoja za svako dijete. Tu je poruku, svojim posjetom gradu Požegi, podržao i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić koji je zahvalio gradonačelniku Glaviću na obilasku još jedne investicije u Požegi.

„U ime Vlade Republike Hrvatske sa sigurnošću mogu reći da nema bolje demografske mjere  od sigurnog mjesta u dječjem vrtiću. To je jasna poruka naravno i roditeljima. U budućem razdoblju cilj je da u cijeloj Hrvatskoj, u svakom našem gradu i općini zaista nemamo neupisane djece u dječji vrtić i na taj način omogućimo svakom djetetu u Hrvatskoj sigurno mjesto u predškolskim ustanovama.  “ – izjavio je ministar Piletić.

Uz ministra Piletića, radove na izgradnji vrtića posjetili su i županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana, predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Jelena Vidović te ravnateljica Dječjeg vrtića Požega Sanela Soldo Kovačević.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)