Ministar Marin Piletić u Lipiku uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna za “Zaželi”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji u Lipiku je svečano uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

„Riječ je o jednom od naših najvažnijih projekata, koji se iznova i svakodnevno potvrđuje kao neprocjenjiv za  postizanje veće socijalne uključenosti u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske“, istaknuo je ministar Piletić i dodao kako će se provedbom projekata za koje su uručeni ugovori omogućiti zapošljavanje više od 800 žena upravo u Slavoniji, koje će pružati potrebnu pomoć i podršku za gotovo 5000 starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

Do sada je u okviru prethodne dvije faze Poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna, što ga čini jednim od najvećih Poziva financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014. -2020..

Nastavak Programa Zaželi očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi 2021. -2027. čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Uručenju ugovora u Lipiku prisustvovao je i zamjenik županice Ferdinand Troha i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana.

Potpisnici ugovora s područja Požeško – slavonske županije su Grad Pakrac i partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac – projekt „Žena spretna, starost sretna“. Vrijednost projekta: 1.480.485,00 HRK te Grad Lipik i partneri: Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac – projekt „I ti budi jedna od njih“. Vrijednost projekta: 984.000,00 HRK.

Izvor: mrosp.gov.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *