Mirjana Horvat i Nikolina Šimunović (KK Zlatni lug) kao viceprvakinje regije ostvarile plasman na državno prvenstvo

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


SLAVONSKI BROD / OSIJEK – Prvenstvo parova Regije Istok u kuglanju za muškarce održano je 12. 02. 2023. u Slavonskom Brodu, a na tom natjecanju Požeško – slavonska županija je imala 3 para – prenosi Požeški športski savez.

Našu županiju su predstavljali Gojko Bašić i Vlado Deanović (KK Croatia, Mihaljevci), Vlado Turkalj i Zdenko Poleto (KK Nove nade, Požega) te Jasmin Ramić i Robert De Zan (KK Pakrac-Papuk, Pakrac). Na kuglani SRC Vijuš najbolje se od naših parova snašao KK Pakrac-Papuk koji je 1151 srušenim čunjem zauzeo visoko 2. mjesto iza para KK Osijek (M.Liović-M.Mušanić) koji je s ukupnih 1178 srušenih čunjeva zasluženo odnio pobjedu.

Pakračani su tako ostvarili i plasman na Državno prvenstvo koje će se 12. ožujka 2023. održati također u Slavonskom Brodu. Nove nade su s 1100 srušenih čunjeva zauzele 7. mjesto dok je KK Croatia s ukupno 1030 čunjeva završila na 14. mjestu. 

U isto vrijeme održavalo se i Parovno prvenstvo za žene u Osijeku na kuglani Pampas. Županiju i požeško kuglanje predstavljale su igračice KK Zlatni lug, Mirjana Horvat i Nikolina Šimunović. Odličnom igrom i s ukupno 1090 srušenih čunjeva naše su predstavnice postale viceprvakinje Regije Istok.

Bolje od njih bile su jedino prvoligašice iz ŽKK Osijek 97 sa 1148 čunjeva (M.Gorup-M.Vuka). Moramo napomenuti da su naše predstavnice jedine koje igraju u 4. ligi od svih natjecateljica. Sve ostale su ili igračice druge ili prve kuglačke lige za žene. Uspjeh je tim još veći.

Velike čestitke Mirjani i Nikolini i neka im je sretno u Zadru na državnom prvenstvu  (12.03.2023.) Ovom prilikom moramo još jednom istaknuti kako su naše dame na najbolji mogući način predstavljale požeško žensko kuglanje i da Nikolinin plasman na prošlogodišnje Državno prvenstvo u Zaprešiću nije bila slučajnost.

Ponovo su dobrom igrom kuglačice požeškog Zlatnog luga pokazale da se mogu ravnopravno nositi i s prvoligaškim igračicama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *