Mitar Obradović daje podršku RADNICIMA u štrajku tvrtke Komunalac d.o.o. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Današnjom obustavom rada radnika tvrtke  Komunalac d.o.o., koji rade na poslovima prikupljanja i odvozom  komunalnog otpada, ne trebamo biti iznenađeni. Ti radnici rade u iznimno teškim uvjetima,  za malu plaću, a u isto vrijeme su   svjedoci hiperprodukcije novih zaposlenih u tvrtki  na izmišljenim radnim mjestima s iznimnim plaćama, a čiji nedolazak na posao tvrtka ne bi niti osjetila.  Od dolaska na vlast HDZ-a u navedenoj, a i u ostalim tvrtkama u vlasništvu Grada Požege, članove HDZ-a  se dovodi na mahom izmišljena i najbolje plaćena mjesta, dok su radnici  bez stranačkog pedigrea ostali na najmanjim plaćama i zatrpani  su poslom. 

Nedavno smo građane grada Požege izvijestili kako su  naknade za  članove nadzornih odbora  u tvrtki Komunalac d.o.o.  za  2020. i 2021.g.  iznosile su    6.838,31 kn po sjednici odnosno oko 4.500,00 kn po satu sjednice, a  predsjednik  nadzornog odbora je bio plaćen   10.941,44 kn po sjednici odnosno oko 7.000,00 kn po satu održane sjednice i da je Gradonačelnik takvu podjelu naših novaca podržao kao ispravnu i pravednu.   

Prema iznosu koji dobivaju članovi nadzornog odbora, za nerad i  držanje ljestvi  HDZ-u u obnašanju vlasti  te  prema plaćama  članova HDZ-a,  očekivalo bi se  da u toj tvrtki teče med i mlijeko. Da, za odabrane teče med i mlijeko, a  pravim radnicima teče samo  znoj  i muka im je   zbog  takve nepravde. Zbog toga  današnja obustava  radnika, nije samo obustava zbog malih plaća radnika koji rade u izrazito teškom uvjetima, već  je i bunt protiv nepravedne podjele prihoda tvrtke, gdje oni sudjeluju u lavovskom dijelu kolača a za naknadu dobivaju mrvice a isto vrijeme  svjedoče besprizornom rasipništvu njihovih novaca na  HDZ-ovu  družinu. 

 Očito HDZ ne može i ne želi  mijenjati svoje ustaljene navike,  oni su  kasta pobjednika  i njima pripada  novac i povlašteni  poslovi, a kasti poraženih  pripada obveza uzdržavanja tih političkih šampiona.  HDZ se ne može promijeniti, jer ne mogu drugačije funkcionirati, jedino ih se na izborima može promijeniti. Znam da građani gube vjeru u mogućnosti promjene, ali smatram da se za takve promjene vrijedi i treba boriti. 

Ovim putem iskazujem svoju potporu svim radnicima koji vrijedno rade, a nisu u kasti pobjednika te rade za sramotne plaće u odnosu na  HDZ-ovu družinu te ih  pozivam da se  bore , kao danas radnici Komunalca d.o.o., protiv diskriminacije i poniženja  koje proživljavaju. 

I na kraju izražavam posebno poštovanje i potporu  radnicima tvrtke Komunalac  d.o.o.,   koji su danas javno istupili i  koji traže ispravak barem dijela nepravde koja ih je zadesila. 

Mitar Obradović, Predsjednik ŽO SDP-a Požeško-slavonske županije i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Požege

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika