Mlada granična policajka iz Slavonije – najbolja igračica HNL-a za žene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Izabela Lojna, policijska službenica za zaštitu državne granice u Postaji granične policije Beli Manastir, Policijske uprave osječko-baranjske, proglašena je najboljom igračicom SuperSport Prve hrvatske nogometne lige za žene za sezonu 2022./’23., po odluci njezinih ‘rivalki’ i stručnih stožera ostalih klubova HNLŽ, pohvalili su se danas iz Policijske uprave – prenosi Hrvatski radio Osijek

Pehar za najbolju igračicu uručen joj je na Opus Areni, novom osječkom stadionu, 17. prosinca 2023. godine, neposredno prije utakmice između NK Osijek i NK Slaven Belupo. 

Lojna je istu titulu odnijela i za sezonu 2020./’21. „Ova mlada žena od 2010. godine igra za najtrofejniji klub spomenute lige, Ženski nogometni klub Osijek, gdje je veznjak i nosi broj 10. Skromno kaže da uspjeh nije samo njezin, jer ga ne bi bilo da nije njezinog tima. S nekim djevojkama igra preko 10 godina i jako lijepo se nadopunjuju u sportskim natjecanjima”, ističe se u priopćenju.

”Otkako znam za sebe volim nogomet. Od malih nogu sam s tatom trčala za loptom po dvorištu, a zatim i s dečkima iz ulice jer su sve djevojčice bile starije četiri-pet godina i nisu se htjele igrati sa mnom. Lopta je moj život”, kaže Izabela Lojna.

Ova mlada policajka svoju je nogometnu karijeru započela s 14 godina i to u svom rodnom gradu – Otoku, gdje je igrala za Nogometni klub Otok, u muškoj momčadi, jer ženske momčadi nema. Nakon samo dvije godine zaigrala je za Ženski nogometni klub Ivankovo, a od 2010. godine preselila se u Osijek i u klub u kojem igra i danas – ŽNK Osijek.

„Iako se o ženinim godinama ne raspravlja, bilo bi bespredmetno navesti da ova mlada ž ena ima 82 nastupa za žensku A reprezentaciju Hrvatske i sedam nastupa za U-19 reprezentaciju, a da se ne kaže da ima samo 31 godinu. I u reprezentaciji igra poziciju veznjaka, a u njoj sada nosi broj 22”, stoji u članku. 

Od svih tih nastupa za reprezentaciju, njoj je najvažniji trenutak bio kada su u B grupi Lige nacija bile druge te izborile doigravanje za grupu A Lige nacija s reprezentacijom Norveške, čije su igračice profesionalke. To je bio veliki uspjeh, koji se pamti doživotno.

 „Kroz smijeh Izabela kaže da je vrlo rano shvatila da žene igraju nogomet iz ljubavi, a ne zbog novca, pa je za svoju profesiju odabrala plavu odoru. Kaže da obožava svoj posao i da zbog razumijevanja svojih nadređenih uspijeva uklopiti posao i sport.

Jedina stanka kada nije nastupala za reprezentaciju bila je godina školovanja za policajku u Zagrebu, školske 2016./2017. godine, što ju nije spriječilo da i dalje nastupa za Ženski nogometni klub Osijek, jer je vikendom većinom bila slobodna od školskih obaveza. Kaže da je u tom razdoblju zbog nogometa rijetko viđala svoju obitelj u Otoku. Inače, ima mlađeg brata i sestru koji, začudo, ne igraju nogomet. 

Kada smo ju pitali do kada misli igrati, odgovorila je: ”Dok mi god to tijelo bude dopustilo”, nakon čega se, logično, nametnulo pitanje ozljeda. Navodi da je samo jednom u svojoj prebogatoj karijeri, i to u prijateljskoj utakmici, ozlijedila koljeno što ju je na njezinu žalost mjesec dana udaljilo od nogometa.

Drugih ozljeda, srećom, nije bilo.

U ime Policijske uprave osječko-baranjske našoj kolegici želimo još puno poslovnih i sportskih uspjeha”, riječi su kojima završava članak o Izabeli Lojna na mrežnim stranicama Policijske uprave osječko-baranjske.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *