Mladi Požežanin Borna Vlašić dobitnik Rektorove nagrade za 2021./2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


“U ime kluba, svih igrača, trenera i Uprave od srca čestitamo našem Borni Vlašiću, dobitniku Rektorove nagrade za 2021./22. godinu.
Rektorovom nagradom nagrađuju se najbolji studentski radovi znanstvenoga sadržaja, odnosno umjetnička ostvarenja. Ustanovljuje se radi poticanja znanstveno istraživačkoga i umjetničkoga rada te promicanja studentskoga stvaralaštva.
Naš Borna i kolega mu Marin Novak autori su znanstvenog rada pod nazivom: “Kazneno djelo davanja lažnog iskaza – pitanje preuranjenosti optužnice u kontekstu kaznenog progona Luke Modrića i Dejana Lovrena”.

Svi znamo koliko je školovanje važno za sve mlade osobe, neovisno gdje živjeli i čime se bavili. U maloj zajednici kao što je naša, uz rukomet pratimo naše igrače kako odrastaju, školuju se, zapošljavaju, zasnivaju obitelj. Sve njihove uspjehe slavimo kao da su naši osobni. Rukomet u Hrvatskoj možda nije sport od kojeg svi mogu živjeti kao profesionalci ali je zasigurno sport koji oblikuje karakter, stvara radne navike i usmjerava mlade ljude u neke druge uspješne, u ovom slučaju akademske vode.

Naš grad kao mala sredina osuđen je da ga mladi ljudi sa navršenih 18 godina napuštaju i odlaze na školovanja u veće gradove.
S jedne strane to predstavlja organizacijski izazov s kojim se mi kao klub zadnjih godina uspješno nosimo a o čemu svjedoče i naši rezultati (prošle sezone borba do zadnjeg kola za ulazak u Premijer ligu).
S druge strane, u našem klubu imamo studente FER-a, prava, građevine, KIF-a, ekonomije, profesora kineziologije od usmjerenja rukometa preko kondicijske pripreme sportaša pa sve do fitnessa.
Od 20 igrača prve ekipe, 10 ih je akademskog obrazovanja ili još uvijek studira. 5 igrača su gimnazijalci i na dobrom putu su da kroz dogledno vrijeme upišu neki od fakulteta.

Rukometni klub Požega najbolji je ambasador teze o paralelnom akademskom obrazovanju i bavljenju sportom na visokoj razini. Sve to bez potpore grada, entuzijazma i angažmana trenera, organizacijskog i financijskog doprinosa uprave, te na kraju odricanja i posvećenosti igrača nebi bilo moguće.
‼️Još jednom čestitamo Borni od srca i želimo mu puno uspjeha, kako u rukometu tako i u budućem poslovnom i privatnom životu‼️” – priopćili su iz Rukometnog kluba Požega.
Ovom prigodom i portal Požeški.hr čestita našem mladom sugrađaninu na ovoj prestižnoj nagradi!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *