Mladu misu proslavio pater Ivan Raljušić

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U pleterničkoj župi sv. Nikole Biskupa i svetištu Gospe od Suza jučer je održana velika svečanost: Mlada misa uz geslo “Samo jedno je potrebno…” proslavio je pater Ivan Raljušić, CPPS, novozaređeni svećenik, redovnik Družbe Misionara Krvi Kristove i rođeni Pleterničanin – prenosi Radosna Vijest.

Slavlje je počelo ispraćajem mladomisnika iz obiteljske kuće, gdje su svome sinu Ivanu blagoslov udijelili njegovi roditelji, majka Nada i otac Dragan. Uslijedila je procesija prema Svetištu, uz pjesmu mladih župe i članova KUD-a Orljava odjevenih u tradicijske narodne nošnje, a potom i euharistijsko slavlje na vanjskom oltaru Svetišta.
Uz mladomisnika su za oltarom bili domaći župnik i pleternički dekan mons. Antun Ćorković, misionar Krvi Kristove o. Stjepan Ivan Horvat, koji je i propovijedao, poglavar Družbe Misionara Krvi Kristove o. Ilija Grgić CPPs., te još 20 svećenika, među njima i dvojica mladomisnika vlč. Domagoj Topić iz Sesveta i vlč. Petar Tisaj iz Zagreba. Pjevao je zbor pleterničke župe sv. Nikole Biskupa.
Osnovnu školu Ivan Raljušić je završio u Pleternici, a u Požegi se obrazovao za kuhara. Radeći kao kuhar u vrhunskim restoranima na Jadranu godine 2013.godine osjetio je Božji poziv prožet brojnim egzistencijalnim pitanjima. Tako je počeo njegov put povratka u Crkvu. Otišao je u Zagreb kod sestara sv. Terezije „Misionarke ljubavi”, počeo volontirati i pomagati najsiromašnijima. Tome zahvaljujući u njegovu srcu ražarila se želja na još intenzivniji način slijedi Krista. U međuvremenu u Zagrebu je upoznao o. Stjepana Ivana Horvata, misionara Krvi Kristove i shvatio da je njegov životni put redovnički način života. U tome je od prvoga dana imao potporu svoje obitelji. Za svećenika je zaređen 27. svibnja 2023. u župnoj crkvi sv. pape Ivana XXIII. u zagrebačkoj Dubravi po rukama i posvetnoj molitvi zagrebačkog nadbiskupa metropolite mons. Dražena Kutleše.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *