MOTO DEFILE Slavonski bajkeri kolonom do Pakraca po 12. put obilježili Bljesak

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Projektom „12. Moto defile Bljesak“ jučer, 1. svibnja, obilježen je važan datum naše povijesti pri čemu su branitelji motoristi odali počast sudionicima VRA Bljesak. I ove godine u projekt je bio uključen Grad Pakrac, točnije moto-klub „VITEZOVI TAME“.

Za komentar povodom ovogodišnjeg defilea zamolili smo predsjednika moto-kluba Veterani Slavonije i Baranje, Darka Zeca – Zeku. „Prije dvanaest godina shvatili smo kako je akcija Bljesak zapostavljena od strane nas bajkera jer nije bilo ništa organizirano. Dolazili smo mi i prije, ali ne ovako u kolonama, već pojedinačno, svatko za sebe. Kolona je pokrenuta prije 12 godina, a uz Okučane, svake godine posjećujemo Lipik i Pakrac gdje nas ugošćuju Vitezovi tame, tako da ovdje svake godine i ručamo“, rekao je.

Nakon dolaska brojnih motociklista koji su svojim vozilicama na dva kotača dupkom ispunili pakračku tržnicu, uputili su se prema središnjem gradskom trgu, gdje su na centralnom spomeniku poginulim hrvatskim braniteljima odali počast paljenjem lampiona. Ondje ih je dočekala, a potom im se i obratila pakračka gradonačelnica, Anamarija Blažević, prije svega se zahvalivši svima što su došli u Pakrac – prenosi Pakrački list.

„Mi smo ponosni na cijeli Domovinski rat, a posebno smo ponosni na ove dane Bljeska. Pakrac obljetnicu Bljeska obilježava i kao dan branitelja Grada Pakraca. Upravo ovdje Bljesak je počeo, a tu je i završio. Na ovom mjestu počeo je Domovinski rat u noći 1. ožujka 1991. Sjećamo se svih onih koji su dali živote za našu Domovinu, za ovaj grad, za sve svoje gradove“, rekla je gradonačelnica.

Okupljenima je zahvalila što su došli odati počast poginulima, ali na neki način i zahvalu svim hrvatskim braniteljima, ali i čestitala Praznik rada i Bljesak, a domaćim braniteljima i Dan branitelja Grada Pakraca. Zahvalila je predsjedniku MK Vitezovi tame Zdravku Filipinu na ovom okupljanju.

„Zahvaljujem se svima vama što ste došli te gradonačelnici što nas uvijek podržava u našim akcijama kao članove moto-kluba, ali i kao branitelje. Bez njene pomoći ne bismo to mogli organizirati“, dodao je Filipin te zatim bajkere pozvao na zajedničku fotografiju.

Nakon fotografiranja, sudionici defilea otišli su na Gradsku tržnicu, na prigodni domjenak i druženje.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)