Može li gradonačelnik Glavić biti zadovoljan s novim pročelnicama?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Od lokalnih izbora na kojima je za gradonačelnika Grada Požege izabran dr.sc. Željko Glavić prošlo je otprilike 10 mjeseci.
Prije 5 mjeseci, gradonačelnik Glavić imenovao je nove pročelnice i to Maju Petrović za pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti i Andreju Menđel za pročelnicu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje.

Od pročelnice Andreje Menđel, puno se očekivalo, naročito jer je na mjesto pročelnice došla s mjesta direktorice Lokalne razvojne agencije Požega.
Doduše, Lokalna razvojna agencija Požega osim enormno visokih troškova nije bila puno od koristi Gradu Požegi jer ako uzmemo za primjer učinke Poduzetničkog inkubatora iz Pleternice (PLINK) i Poduzetničkog inkubatora Požega (LORA), požeški se zasigurno može posramiti svojim rezultatima.
Plaće su do sada imali najveće, no dolaskom gradonačelnika Glavića, i to se ispravilo.

No pustimo sada inkubator, gospođa Menđel je došla s mjesta direktorice i očekivalo se da će vrlo brzo “pohvatati konce”, međutim stvari su ipak nešto drukčije.
Većina tema kojima smo se mi bavili i zbog kojih su nas pojedinci prozivali da smo glavni kritičari gradonačelnika Glavića bili su upravo iz komunalne domene, odnosno iz područja gospođe Menđel.
Gradonačelnik Glavić do sada je sve “udarce” primao na sebe, no je li vrijeme da se gospođa promptnije angažira oko realizacije mase problema koje je teško riješiti kroz nekoliko mjeseci, s obzirom na to da je gospođa pročelnica već 5 mjeseci, probleme rješava gradonačelnik Glavić nakon naših prozivki.

Dolazimo do pitanja, je li Gradu Požegi uopće potrebno mjesto pročelnice za komunalne djelatnosti i gospodarenje ako probleme rješavaju dr.sc. Željko Glavić i portal Požeški.hr?

Pročelnicu Menđel ne prozivamo, već ukazujemo na činjenice i pozivamo je da krene raditi svoj posao za koji je izabrana.
Svjesni smo da je jedan od većih problema nedostatak velikog broja ljudstva (komunalni i prometni redari), međutim, pročelnicu Požežanke i Požežani nemaju često vidjeti na “terenu” , a poslovi i problemi iz domene njezinog Upravnog odjela, ne rješavaju se iz ureda.

Maja Petrović dočekana je od većine “na nož” i nije se puno očekivalo od njezinog imenovanja. Većina građana imala je viđenje da je njezin Upravni odjel izmišljen kako bi gospođa Petrović postala novi uhljeb na dosta dobroj plaći.

Međutim, korak po korak, mic po mic, dolazimo do viđenja da je gospođa Petrović ta koja se s poslovima iz svog područja “uhvatila u koštac”.
Nema događanja na kojem se gospođu Petrović ne može vidjeti, što u svoje ime, što u ime gradonačelnika Glavića, no priznati se mora, svoju plaću zaista zaradi.
Dokazala je gospođa Petrović i to da je ne samo aktivna na raznoraznim događanjima, nego da je sposobna i da gradonačelnik Glavić ipak ima i oslonac u svojim redovima.
Pročelnica Petrović zadužena je od strane gradonačelnika za organizaciju ovogodišnjeg Dana Grada Požege i Grgureva, s obzirom na to da je Turistička zajednica Grada Požege bez čelne osobe i vjerujemo da će još neko izvjesno vrijeme i ostati. Bolje neka malo više Upravni odjel gospođe Petrović “potegne” dok se ne pronađe adekvatna osoba, nego da se imenuje netko čisto da mjesto direktora TZ Požega ne bude upražnjeno.

No vratimo se na organizaciju Dana Grada Požege i Grgureva od strane gospođe Petrović, moramo priznati da će ove godine taj dan ostati upamćen jer ne sjećamo se kad je zadnji put bio organiziran jedan koncert, a ove godine će biti održana čak tri!

Ovo je primjer “da se može, kad se hoće”.

Na kraju Vam donosimo i plakate Turističke zajednice Grada Požege za događanja vezana za održavanje Dana Grada i Grugureva i uz rad i trud gospođe Petrović bi svakako pohvalili i zaposlenicu Turističke zajednice Grada Požege Leonardu Sakoman na ljubaznosti i angažiranosti oko čitave organizacije.

Pa da zaključimo, za sada gradonačelnik Glavić s pročelnicom Petrović itekako može biti zadovoljan, dok će pročelnica Menđel ipak morati “ubaciti u veću” brzinu kako bi mogla pratiti rad, želje i ideje gradonačelnika Glavića!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika