Može li gradonačelnik Glavić nadmašiti i Neferovića?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Pitanje “Može li gradonačelnik Glavić nadmašiti i Neferovića?” je vrlo jednostavno pitanje ali odgovor je vrlo vrlo težak, no krenimo redom.

Kako ne bi išli u predaleku povijest, reći ćemo šturo o bivšem gradonačelniku Zdravku Ronku da se za njegovih mandata rad vidio, grad je bio održavan, radilo se i gradilo se, nemamo primjedbe.

Nakon njega na vlast kroz rekli bismo “ušice igle” prolazi i na vlast dolazi Vedran Neferović. Poznat kao osoba iz sporta te bivši ravnatelj Tehničke škole Požega. Ronka nakon 13 godina ruši s vlasti s razlikom od 46 glasova.

Neferović nekome drag, nekome baš i ne, no ovo nije literarna skupina i ne govorimo o osobi, nego o onome što je ostavio za svog mandata, a gledajući na mandat njegovog sljedbenika Darka Puljašića, ostavio je jako puno.

Požega je iz većini spornog kredita kog je podržala većina u tadašnjem Gradskom vijeću (HDZ, HDSSB, nezavisni), napravila velika kapitalna ulaganja, poput Požeških bazena, poput novog Trga ispred požeške Katedrale, ali i tada više nego dotrajale pješačke zone.
Požega dobiva novi dječji vrtić “kod Zelene ulice”, a svu dokumentaciju je pripremio i ostavio svom nasljedniku Puljašiću koji je trebao provesti samo izbor izvođača za Poduzetnički inkubator.

Također je nastavio radove na knjižnici započete u mandatu gradonačelnika Ronka, koje je u konačnici završio gradonačelnik Puljašić.
Podsjetimo se i rekreacijskog centra u Požegi, kakav je bio i tko ga je tada koristio?
Nitko. Sada ga koriste svi i rado se tamo vole zateći, prošetati ili djecu izvesti da se poigraju.
Otvorio je također i zgradu nove glazbene škole u Požegi koju je započeo gradonačelnik Ronko (koji je bio pozvan, ali se nije pojavio na otvorenju).

Nakon Neferovića, stiže Puljašić koji se za svog mandata nije pretjerano iskazao, osim otvorenja inkubatora kojeg mu je Neferović “servirao” na pladnju, Puljašić je realizirao i dvoranu OŠ “Dobriše Cesarić”, a realizacija te dvorane je svima poznata, svima u Hrvatskoj.

Dolaze nam sada i lokalni izbori u svibnju 2021. godine na kojima glatko pobjeđuje kandidat HDZ-a dr.sc. Željko Glavić.
Početak mandata gradonačelnika bio je užasan, osim čelnih smjena, nije se radilo gotovo pa ništa, no kako vrijeme odmiče, gradonačelnik Glavić sve više pokazuje agilnost i želju za unaprjeđenjem života i standarda građanki i građana, kao i ideje za razna kapitalna ulaganja.
Tako se ovih dana uvelike govori o izgradnji nove osnovne škole u kvartu Babin Vir u Požegi. Kvart koji godinama svi gradonačelnici rado obilaze samo pred izbore i obećavaju škole, vrtiće i ostale investicije, sada bi mogao dobiti osnovnu školu na radost djece ali i stanovnika Babinog Vira.

Osim toga, gradonačelnik Glavić, najavio je projekte poput: rekonstrukcije Trga Svetog Trojstva, izgradnju povijesnog arhiva, izgradnju azila za životinje, izgradnje vrtića u Požegi i Mihaljevcima, rekonstrukcije “Starića”, izgradnje tribina NK Slavonije, dovršetak zgrade Muzeja u Požegi i još mnogo toga.

Planova puno, vremena malo, četiri godine će jako brzi proći, a hoće li sve uspjeti realizirati i nadmašiti i Neferovića, ostaje nam tek za vidjeti.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika