Muzej bećarca dobitnik Godišnje hrvatske turističke nagrade

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Nakon prestižnih nagrada za promicanje kulturne destinacije, ali i suvremeno dizajnersko rješenje oslonjeno na baštinu, Muzej bećarca osvaja Godišnju hrvatsku turističku nagradu u kategoriji nagrada u kulturnom turizmu.

Iznimno sam ponosna na dobivenu nagradu, kako zbog promicanja imena našega grada tako i zbog svih ljudi koju su sudjelovali u desetljeću duge priče o stvaranju Muzeja bećarca. Više od tisuću sudionika utkalo je sebe u naš Muzej koji svojim radom potvrđuje kako male ruralne sredine imaju itekako pravo sanjati i ostvarivati velike europske priče – istaknula je Marija Šarić nakon dodjele godišnjih turističkih nagrada – prenosi Grad Pleternica.

Dani hrvatskog turizma, tradicionalni susret turističkih djelatnika te svih dionika u turističkom sustavu Republike Hrvatske, započeli su 9. studenog u Rovinju, u organizaciji Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske radiotelevizije.
Kroz višednevni program tradicionalno se obilježava protekla turistička godina u Hrvatskoj te se putem stručnih predavanja sažimaju turistička i gospodarska postignuća, komentiraju aktualne teme vezane uz turizam te prezentiraju turistički potencijali za daljnji razvoj hrvatskog turizma.
Dio programa čini i tradicionalna svečana dodjela godišnjih turističkih nagrada. Nagrade se dodjeljuju pojedincima, predstavnicima turističke industrije te najboljim odredištima i subjektima koji su svojim radom i rezultatima zaslužili prestižna priznanja.
Muzej bećarca je ponovno pokazao i dokazao svoju vrijednost i značaj osvojivši Godišnju hrvatsku turističku nagradu. Muzej, koji je zamišljen kao živi organizam koji će nastaviti na promociji kako samog bećarca tako i svih aktivnosti vezanih uz tradiciju, kulturu i baštinu, itekako je u tome uspio.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)