Na Dan RCK Panonika Poljoprivredno-prehrambene škole otvorena Mobilna izložba

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Jučer je na 138. rođendan RCK Panonika, Poljoprivredno-prehrambene škole otvorena
u šetališnoj zoni Mobilna izložba virtualne i proširene stvarnosti. Izložbu je otvorio zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, u prisutnosti ravnateljice Marije Mršo Rajić, djelatnica i djelatnika Škole te zainteresiranih sugrađana.
Cilj izložbe je promocija poljoprivredne djelatnosti, kao i upisa u poljoprivredna zanimanja te motiviranje za bavljenjem poduzetništvom u poljoprivredi. Kroz izložbu se može doživjeti poljoprivreda kroz drugačiju vizuru virtualnu realnost.

Izložba se sastoji 5 interaktivnih panela postavljenih u šesterokut koji kroz proširenu stvarnost prikazuju interaktivne audio-vizualne sadržaje u obliku stripa i animiranih 3D objekata. Kako bi se vidio sadržaj panoa potrebno je pomoću QR koda, koji je vidljiv na panelu, preuzeti aplikaciju koja će posjetitelje, uz animirane likove Amaliju i Marka, voditi kroz proces kojim djeca prolaze od odabira poljoprivrednih zanimanja do zaposlenja. U srijedu će se sadržaji izložbe moći istražiti i pomoću VR naočala.Tako će u virtualnoj realnost posjetitelji moći voziti kombajn, upravljati dronom i još toga. Izložba će se moći razgledati od 1. travnja do 6. travnja 2023. Virtualna stvarnost bit će omogućena 5. 4. 2023. od 9 do 21 sat. Nakon Požege Izložba će biti u Pleternici, Novoj Gradiški, Pitomači, Karlovcu, Virovitici, Novoj Kapeli i Lipiku. Iz RCK Panonike posebno pozivaju učenike osnovnih škola da posjete i uživaju u ovoj interaktivnoj izložbi.

Tekst i foto: Anita Bubak, prof.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *