Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih putuju ekipe Cesarići i Mali Kempfovci

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U sklopu 28. Sportskih igara mladih održan je Dan sporta na lokaciji Sportsko rekreacijskog centra u Požegi.

Plazma sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 28 godina svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sportaši, dužnosnici i sponzori – prenosi Grad Požega.

Manifestaciju su svojim dolaskom podržali gradonačelnik Grada Požege Željko Glavić, zamjenik županice Ferdinand Troha, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, tajnik Požeško športskog saveza Željko Mitrović, stručni suradnik PSZ-a Ivan Antunović i  direktor natjecanja Plazma Sportskih igara mladih David Burburan.

Gradonačelnik Željko Glavić pozdravio je prisutne: „Draga djeco, predivno je vidjeti da vas je ovoliko jer nema boljeg mjesta za druženje od sporta. Želim da se lijepo zabavite, natječete, da najbolji pobjedi i predstavlja naš grad na Državnoj završnici.“

Dan sporta u gradu Požegi sastojao se od natjecanja u graničaru i atletici za djecu osnovnoškolske dobi. Najbolje ekipe i atletičari plasirale su se na Državnu završnicu Igara u Rijeci na kojima će predstavljati grad Požegu i Požeško-slavonsku županiju. 

Najspretnije ekipe u graničaru su ekipa Mali Kempfovci u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Cesarići u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Olga Iva Brkljač i Mihael Majstorović, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Laura Baretić i Adrijan Raguž  koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Na Telemach Danu sporta u Požegi sudjelovali su i učenici s intelektualnim teškoćama OŠ Julija Kempfa koji su se natjecali u revijalnoj utrci na 60 metara. OŠ Julija Kempfa jedina je koja ima 10 odjeljenja s gotovo 50 učenika u posebnim odjeljenjima koji su se pridružili na svečanom otvorenju Igara, a velika većina njih je i po prvi puta nastupila na sportskom natjecanju. Učenici koji nisu mogli samostalno nastupiti u utrci zbog svojih poteškoća nastupili su sa svojim asistenticama, učiteljicama ili s učiteljima tjelesne i zdravstvene kulture. Revijalnu utrku svi prisutni popratili su bodrenjem, pljeskom i navijanjem, a sudionici su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Na Državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih putuju ekipe Cesarići i Mali Kempfovci.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)