Na inauguracijskom koncertu biti će predstavljen novi klavir Glazbene škole Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Glazbena škola Požega kupila je novi koncerti klavir marke Steinway & Sons model C. Vrijednost klavira iznosi 152.408,00 EUR, a od čega je Požeško-slavonska županija osigurala 55.000,00 EUR, Grad Požega 34.300,00 EUR, dok je ostatak sredstva osigurala škola kroz mjere višegodišnje štednje – naglasio je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

„Drago mi je da smo nakon četiri godine od kupnje prošlog klavira uspjeli kupiti još jedan. To je skup instrument, izuzetno nam je dragocjen i djeluje motivirajuće te privilegira naše učenike da mogu svoje kompozicije izvoditi na jednom takvom vrijednom instrumentu. Nakon održavanja inauguracijskog koncerta i Državnog natjecanja za komorne sastave kojemu smo mi domaćin, novi koncertni klavir smjestit ćemo u Plavu dvoranu naše škole. Svi znamo koliko naša Škola vrijedi i koliko smo napredovali proteklih pet, deset godina. Danas Glazbenu školu Požega pohađa preko 550 učenika, a zaposleno je gotovo 90 osoba. Ovo je još jedna nagrada, prvenstveno našim učenicima, a koju smatramo apsolutno zasluženoj jer rezultati iz školske godine 2022./2023. nas svrstavaju među najuspješnije glazbene škole u Hrvatskoj. Stipendisti zaklade Marin Čilić, 30 predstavnika na Državnom natjecanju, osvojenih 200-tinjak nagrada na raznim natjecanjima od kojih su najvrjednija 6 Oskara znanja, održanih gotovo 100 koncerata samo su jedni od rezultata kojim se dičimo. To je sve posebno motivirajuće djelovalo na naše klaviriste, možemo se pohvaliti da je ove godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, od deset mogućih mjesta na upisu iz cijele Hrvatske, tri mjesta su zauzeli naši učenici. To je povijestan rezultat i nema glazbene škole u Hrvatskoj koja se može s tim pohvaliti.“ – rekao je ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević.

Inauguracijski koncert održat će se u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega 21. studenog s početkom u 19:30 sati. Na njemu će sve zvukovne mogućnosti novog klavira predstaviti četiri vrsna pijanista: Srđan Čaldarović, Petar Klasan, Ivan Krpan i Konstantin Krasnitski.

Ulaz na koncert je besplatan.
Kako novi klavir izgleda možete vidjeti u nastavku.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)