Na Međunarodnom susretu harmonikaša 1. nagradu osvojili Antun Jakobović i Josip Cipov

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U organizaciji OKUD-a Istra, održava se 46. Međunarodnog susreta harmonikaša u Puli. Za ovogodišnje se natjecanje prijavilo više od 400 harmonikaša svih uzrasta koji će se natjecati u 11 solističkih kategorija, tri kategorije komornih sastava te četiri kategorije namijenjene harmonikaškim orkestrima. Kategorije su određene po uzrastu, od najmlađih do natjecatelja bez dobne granice.

Osim iz Hrvatske, sudionici Susreta dolaze iz još 20 zemalja: Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Češke, Slovačke, Njemačke, Austrije, Poljske, Danske, Finske, Norveške, Litve, Latvije, Estonije, Švicarske, Španjolske, Francuske, pa sve do daleke Kine.

Natjecanja se paralelno odvijaju u tri dvorane pulskog DHB-a, počinju svaki dan od 9 i traju sve do 20 sati. Isto tako, kandidate ocjenjuje međunarodna prosudbena komisija od ukupno 21 člana iz 14 zemalja raspoređenih po kategorijama.

Među onima koji su osvojili 1. nagradu su i Antun Jakobović i Josip Cipov, a naše mlade pobjednike na natjecanje vodio je profesor i mentor Matej Marjanović koji je putem društvene mreže priopćio:

“Na 46. Međunarodnom susretu harmonikaša u Puli, Antun Jakobović sudjelovao je u B2 kategoriji i osvojio 1. nagradu (95,00 bodova), a Josip Cipov
sudjelovao je u A2 kategoriji i također osvojio 1. nagradu (90,67 bodova). Bravo dečki, lijepo ste zaključili ovu školsku godinu!”

Čestitamo pobjednicima i njihovom mentoru!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)