Na montažnu dvoranu u Požegi dosad potrošeno preko 400 tisuća eura. Još nije završena

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
FOTO: 24sata

FOTO: 24sata


Sportska dvorana Fakulteta u Požegi trebala je biti gotova u lipnju, a dosad je utrošeno gotovo 418 tisuća eura na gradnju. Radovi još traju – javlja portal 24sata.

Dosad je potrošeno preko 400 tisuća eura na gradnju sportske dvorane na požeškom Fakultetu turizma i ruralnog razvoja, a radovi ne samo što nisu gotovi, nego je rok probijen prije pet mjeseci. Troškovi rastu, a prema fotografijama nastalima prije nekoliko dana, čini se da montažna dvorana još nije blizu dovršetku, iako nas na fakultetu uvjeravaju da bi sve trebalo biti riješeno sljedećeg mjeseca – prenosi 24sata.

Kako je došlo do ovolikih komplikacija u izgradnji obične montažne sportske dvorane? Ukupna procijenjena vrijednost natječaja u lipnju prošle godine iznosila je pet milijuna kuna. Iz Fakulteta nam kažu kako je 15. lipnja prošle godine sklopljen ugovor o financiranju s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU. Tada je Fakultetu odobren, ali ne i u potpunosti isplaćen iznos od nešto više od 265 tisuća eura ili tadašnjih dva milijuna kuna.

Od tog odobrenog novca, požeški Fakultet je iskoristio 253 tisuće eura (nešto više od 1,9 milijuna kuna). To je novac od ministarstva. Sam fakultet je u projekt uložio nešto više od 164 tisuće eura. Ukupno, gotovo 418 tisuća eura. Rok za dovršetak radova bio je 12. lipnja ove godine. Dva dana kasnije sklapa se još jedan ugovor o financiranju i njime je fakultetu odobren, ali ne i isplaćen iznos od ukupno 135 tisuća eura. Taj novac će biti isplaćen kad se dovrše radovi.

Resorna ministrica Nataša Tramišak je sredinom prosinca prošle godine održala radni sastanak s požeškom županicom i gradonačelnikom, a među fotografijama objavljenima na službenim stranicama ministarstva vidi se i kako je Tramišak posjetila gradilište na kojem je vidljiv samo kostur krova dvorane.

Gotovo istovjetne fotografije snimljene su u listopadu ove godine, 11 mjeseci od posjeta ministrice, a tek proteklih dana na fotografijama koje su snimili naši reporteri zamjetne su promjene – odrađeno je igralište, postavljeni su bočni zidovi i prekriven je krov.

Fakultet se u listopadu pohvalio “visokom fazom stupnja realizacije projekta”, ali nas je zanimalo kako objašnjavaju ovakav ritam radova, uzevši u obzir da je cijeli projekt trebao biti gotov prije pet mjeseci.

– U tijeku izvedbe radova došlo je do zastoja uslijed nepovoljnih vremenskih okolnosti, potrebe izmjena projektne dokumentacije i posljedično građevinske dozvole te kašnjenja u izvedbi radova od strane izvođača – kažu nam s fakulteta dodajući kako se završetak očekuje u prosincu ove godine. Vidjet ćemo…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)