Na OPG imanju Aladrovićevog oca izbio požar, šteta nekoliko stotina tisuća kuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

NA OBITELJSKO-POLJOPRIVREDNOM gospodarstvu (OPG) koje se na vodi na Marijana Aladrovića, oca ministra Josipa Aladrovića, došlo je do požara ovog vikenda, a policija je procijenila kako je šteta veća od nekoliko stotina tisuća kuna.

Ne zna se uzrok požara

“U subotu 20. studenoga 2021. oko 15.25 sati u voćnjaku u blizini mjesta Brodski Drenovac, na neutvrđeni način je došlo do požara na radnom stroju u gospodarskoj zgradi u vlasništvu 65-godišnjaka. Prilikom požara došlo je do uništenja radnih strojeva, izgaranja drvene konstrukcije s metalnim krovom te izgaranja oko 120 PVC gajbi i nagaranja tridesetak stabala voćaka”, stoji u službenom izvještaju Policijske uprave požeško-slavonske u kojem se ne navodi ime vlasnika imanja.

No, neslužbeno nam je potvrđeno kako je riječ o imanju HDZ-ovca Marijana Aladrovića, bivšeg župana Požeško-slavonske županije. U odgovoru na upit Indexa iz policije su nam potvrdili da se materijalna šteta procjenjuje na nekoliko stotina tisuća kuna te da se još uvijek ispituje uzrok požara.

Pokušali smo doći do Marijana Aladrovića, no rečeno nam je kako obitelj Aladrović o ovome ne želi davati nikakve izjave. Zanimalo nas je je li stradala imovina-oprema nabavljena putem EU fondova i je li bila osigurana te kako je došlo do požara. No, nismo dobili nikakav komentar.

Poznata HDZ-ovska obitelj

Podsjetimo, Aladrovići su poznata HDZ-ovska obitelj, a glava obitelji Marijan dugogodišnji je član stranke koji je obnašao niz funkcija, od župana Požeško-slavonske županije i predsjednika Gradskog vijeća grada Pleternice do šefa ispostave Hrvatskih šuma u Požegi i gradonačelnika. Od nedavno je u mirovini.

Njegov sin Josip aktualni je ministar rada i mirovinskog sustava. Prema priznanju njegova oca Marijana, ministar je od djetinjstva pokazivao zanimanje za voćarstvo te je sudjelovalo u uzgoju jabuka u Brodskom Drenovcu. Imanje ima oko 10 hektara modernog nasada jabuke. Opremljeno je sustavom navodnjavanja te pokriveno zaštitnim mrežama.

Osim OPG-a Aladrović, Marijan Aladrović ima i tvrtku Gala Voće, i to od 2010. godine, koja se bavi uzgojem jabuka. Prošle godine imali su prihoda u visini od 119 tisuća kuna te dobit od 2600 kuna. Tvrtka nema zaposlenih.

Ministar je bio i stopostotni vlasnik OPG-a Josip Aladrović, suvlasnik OPG Marijan Aladrović te suvlasnik u tvrtki Gala Voće – prenosi INDEX.hr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Nedavne vijesti

Izbor urednika