Na područje Kutjeva stiže 130 tisuća eura

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Lijepe vijesti stižu iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Odobrena su sredstva za projekte prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u 2024. godini. Gradu Kutjevu odobreno je 60 tisuća eura za nastavak uređenja doma u Hrnjevcu, a Požeško-slavonskoj županiji 70 tisuća eura za uređenje područnih škola na području Grada Kutjeva – prenosi Kutjevački.hr.

Gradonačelnik Budimir zadovoljan je odobrenim sredstvima i podršci koje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU pruža Gradu. „Već dugi niz godina provodimo projekte kroz program održivog razvoja lokalne zajednice, kroz ovaj poziv uredili smo dom u Kuli, teretanu na SRC, svlačionice, uredili smo prostor za našu Narodnu knjižnicu i čitaonicu, kroz dvije faze radili na uređenju groblja u Vetovu, a ove godine smo se odlučili da to bude dom u Hrnjevcu. Nadamo se da ćemo ovim sredstvima završiti uređenje doma i da ćemo ga staviti u funkciju. Već prošle godine zasjao je nekim drugim sjajem, a ove godine završit ćemo radove na podnim oblogama, rasvjeti i stropu i dom predati na korištenje mještanima Hrnjevca. Također, drago mi je što je županija kao osnivač osnovne škole u Kutjevu prepoznala potrebu da se ulaže u objekte područnih škola i prijavila projekt uređenja. Provedbom ovog projekta poboljšat će se uvjeti u područnim školama na području našeg Grada što nas sve iznimno veseli.

Program održivog razvoja lokalne zajednice ima za cilj pridonijeti gospodarskoj, socijalnoj i demografskoj revitalizaciji potpomognutih područja u skladu s njihovim razvojnim posebnostima. Koncipiran kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku u  unaprjeđenju društvene, javne, komunalne, socijalne i okolišne infrastrukture te razvoju infrastrukture kao preduvjeta za ulaganja i gospodarski oporavak.

Odluka o odabiru projekata dostupna je na poveznici: https://razvoj.gov.hr/o-ministarstvu/djelokrug-1939/nacionalni-programi-417/program-odrzivog-razvoja-lokalne-zajednice-2024/5489

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)