Na posao se vratilo 40-ak radnica Orljave

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Požegi u starom pogonu Orljave – od jutros je ponovno živo. Đakovačka tvrtka “Hemco” pogon je zasad samo unajmila za potrebe proizvodnje.
Na posao se jutros vratilo 40-tak tekstilnih radnica koje su u prošloj godini bile na Zavodu za zapošljavanje jer je, podsjetimo, požeška Orljava nakon pola stoljeća uspješnog rada u srpnju 2021. završila u stečaju.
Đakovačka tvrtka “Hemco” uzela je u najam prostore, ali i opremu požeške Orljave i ovdje su jutros nastavili s radom. Vlada veliko zadovoljstvo, sreća, planovi Hemca su veliki.
Planiraju širiti proizvodnju, nadaju se da će tržište prepoznati kvalitetu, pa i ono inozemno tržište, u tom slučaju ovdje bi zaposlili i više radnica i širili i dalje proizvodnju, izvijestila je novinarka HTV-a Ines Milanković.

  • Plan je da se razvijamo i dalje. I da dalje ulažemo u proizvodnju i prvenstveno ovdje u požeškom kraju, iz razloga što ovdje ima dosta radnica koje znaju raditi, koje su vrijedne, istaknuo je direktor tvrtke “Hemco” Slobodan Mihalj.
  • Trenutno će ovih 40 radnica proizvoditi košulje i u narednih desetak dana ćemo otvoriti jednu liniju – 20 radnica koje će šiti majice. Plan je zaposliti 60 do 70 radnica, dodao je.
  • Uvijek sam imala nadu da ćemo doći i da ćemo jednog dana raditi ponovno, rekla je radnica Marijana Jelić.
  • Trideset i dvije pune godine sam u Orljavi i nadala sam ovome, kazala je radnica Ankica Burić.
  • Čim sam sjela za mašinu, odmah nema brige i sretna sam. Idemo dalje, dodala je.
  • Bilo nam je žao kad se raspala firma. Gledajte, još smo daleko od mirovine.
    No uvijek se čovjek nada, zar ne? Dugo godina sam radila pa evo hvala Bogu da smo nešto krenuli raditi. Valjda će biti dobro, nadam se, rekla je radnica Ljiljana Vlauter – prenosi HRT.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *