[FOTO] Na požeškom Sokolovcu održan je “Sat istine” o Domovinskom ratu požeškim osmašima.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata već 13 godina za redom s učenicima osmih razreda provodi se projekt „Sat istine“ kojim se pokušava približiti istina o samim počecima, uzrocima i ratnim operacijama Domovinskog rata na nivou cijele Republike Hrvatske, posebno na području Požeško-slavonske županije, a kroz projekt je do danas prošlo više od deset tisuća djece.

Zahvaljujući na dosadašnjoj potpori koju su Požeško-slavonska županija i Grad Požega pružili njihovu projektu, Krešimir Pavelić, umirovljeni brigadir, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana te začetnik projekta „Sat istine“, istaknuo je kako je ovaj projekt nažalost ostao jedini u Hrvatskoj koji se provodi kroz terensku nastavu, ali i da će se svakako nastaviti provoditi.

Ispred Požeško-slavonske županije i Grada Požege „Satu istine“ prisustvovali su zamjenik županice Ferdinand Troha te Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege.
Predavanja za učenike provodi umirovljeni bojnik Mario Kalan koji je istaknuo kako se osim samoga predavanja prikazuje i autentičan film koji je snimljen u vrijeme Domovinskog rata. „Film prikazuje oslobođenje sjeverozapadnog dijela bivše općine Slavonska Požega.” – rekao je Kalan.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *