Na prijedlog gradonačelnika Glavića povećanje plaće pomoćnicima u nastavi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U siječnju 2023. godine plaća pomoćnika u nastavi, koji su zaposleni u sklopu projekta Petica za dvoje – V faza, povećat će se za 500 kuna tj. 66,36 eura.
Na prijedlog Gradonačelnika, na sjednici Gradskog vijeća Grada Požege, koja se održala u petak 16. prosinca 2022. godine, izglasano je da se pomoćnicima u nastavi poveća plaća kroz naknadu za topli obrok, u iznosu od 500 kuna ili 66,36 eura. Plaća pomoćnika u nastavi, u odnosu na dosadašnjih 2.500,00 kn, sada će iznositi 3.000 kuna mjesečno do kraja školske godine. Kroz Projekt je zaposleno ukupno 53 pomoćnika u nastavi čija je plaća definirana uvjetima Poziva, plaća 49 pomoćnika je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, dok ostala 4 pomoćnika u nastavi u potpunosti financira Grad Požega.

Suvremeni odgojni sustav ne svodi se samo na učenje, nego i na razvijanje svih mogućih kompetencija, uključujući i emocionalne, tjelesne, socijalne i druge, te je pored učitelja u rad neophodno uključiti pedagoga, psihologa, logopeda, socijalnog radnika i pomoćnika u nastavi koji ima ključnu ulogu u uspješnoj socijalnoj integraciji, kao i kvalitetnijem provođenju nastavnog plana i programa za sve učenike.
Grad Požega će i dalje nastojati osigurati pomoćnike u nastavi, kako bi omogućili bolju integraciju učenika s teškoćama u razvoju u društvo te kako bi poboljšali njihovo emocionalno funkcioniranje. Pomoćnici u nastavi pomoći će poboljšati obrazovna postignuća ove ranjive skupine građana te osigurati njihovu uspješniju socijalizaciju i kvalitetu školovanja – prenosi Grad Požega.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *