NJEMAČKA: Požežanin Franko Šimić sudjelovao na Večernjakovoj domovnici 2022.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


IZVORNO HRVATSKO: Svjetski nagrađivane rakije destilerije Šimić dostupne na njemačkom tržištu
Za sve ljubitelje prirodnih i voćnih rakija na njemačko tržište su stigle svjetski nagrađivane rakije s potpisom destilerije Šimić.
Zanimljivo je da su na jednom od najvećih svjetskih natjecanja u ocjenjivanju kvalitete vina i alkoholnih pića International Wine and Spirit Competition 2022. (IWSC) u Londonu, proizvodi destilerije Šimić našli u prestižnom društvu nagrađivanih proizvoda.

Potvrdu svoje kvalitete i vrijednosti dobila je rakija od marelice koja je s visokih 98 bodova osvojila ZLATNU medalju „IWSC Outstanding“ koja označava primjer proizvoda koji se izdvaja od ostalih u kategoriji.
Isto tako, rakija Viljamovka i rakija od dunje osvojile su BRONČANU medalju.

Kvalitetu proizvoda koji također nose oznaku “Izvorno hrvatsko” prepoznao je i poznati hrvatski uvoznik alkoholnih pića gosp. Budimir iz tvrtke Budimir Import-Export, koja je uvoznik rakija destilerije Šimić za njemačko tržište.
Ovom suradnjom povećava se izvoz i dostupnost hrvatskih proizvoda na tržištu EU ali i jedna dugoročna suradnja s renomiranom tvrtkom Budimir Import-Export.

Od dostupnih proizvoda posebno se ističu:
Rakija od marelice Šimić – proizvedena je od najkvalitetnijih plodova marelice. Posebnim načinom prerade, odvajanjem koštice, očuvana je aroma i okus ovog osobitog voća karakteristična i prepoznatljiva po svom mirisu i okusu.
Viljamovka Šimić – proizvodi se isključivo od kruške Viljamovke. Prepoznatljivog, mirnog, plemenitog okusa i veoma otmjena. Pažljivom destilacijom sačuvan je karakterističan okus i intenzivan i plemenita aroma Viljamovke.
Šljivovica Šimić – predstavlja odličan primjer harmoničnog spoja šljive i hrasta koji daje dubinu i bogatstvo okusu i mirisu. Odležala je 3 godine u barrique bačvama te je prepoznatljivog savršeno izbalansiranog i intenzivnog voćnog okusa. Pruža istinsko uživanje ljubiteljima vrhunske tradicionalne šljivovice.
Rakija od dunje Šimić je proizvedena od najkvalitetnijih plodova dunje. Pažljiv izbor dunje daje fini voćni miris i čini ovu rakiju tako pitkom i punom.

Izvor: Fenix-magazin

Franko Šimić i gradonačelnik Bad Homburga Alexander Hetjes
Franko Šimić i Ministrica poljoprivrede RH Marija Vučković
Franko Šimić, Petar Budimir , Dubravka i Stipe Puđa
Rakije Destilerije Šimić
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *