Na zimu opet online nastava? Ali ovaj put ne zbog koronavirusa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Predsjednik HZŽ-a, brodsko-posavski župan je govorio i o rastu cijena energenata te o mogućnostima ponovnog uvođenja online nastave – ne zbog koronavirusa, nego zbog uštede energije – prenosi portal SiB.hr.

Uvođenje eura, decentralizacija državne imovine, centri izvrsnosti, višegodišnji program katastarskih izmjera građevinskih područja, teme su o kojima se u srijedu razgovaralo na Izvršnom odboru Hrvatske zajednice županija u Varaždinu.

Predsjednik HZŽ, brodsko-posavski župan Danijel Marušić kazao je da su župani, između ostalog, raspravljali i o aktualnim pitanjima iz djelokruga Ministarstva financija.

“To je prije svega onaj limit od 20 posto koji ograničava određeno djelovanje županija, znači to je 20 posto izvornog proračuna da se može koristiti za plaće. Mnoge županije, pogotovo nakon spajanja ureda državnih uprava i županija to prelaze, tako da mislimo da bi se morali izmijeniti zakoni”, rekao je Marušić.
Marušić je govorio i o rastu cijena energenata te o mogućnostima ponovnog uvođenja online nastave – ne zbog koronavirusa, nego zbog uštede energije.

“Ono što smo usmjeravali sve naše institucije da energetski obnove objekte, a mi smo obnovili 23 škole i sve bolničke zgrade našeg bolničkog sustava, pokazalo se ispravnim i uštede su bile do 75 posto”, istaknuo je Marušić te dodao da je ideja o online nastavi s ciljem uštede energenata zanimljiva i da nije nemoguća.

Domaćin, varaždinski župan Anđelko Stričak kazao je kako svi župani vode brigu i o najavljenom povećanju cijena energenata, posebice kad je riječ o ustanovama.

“Što se tiče Varaždinske županije, mi smo još početkom godine za cijelu godinu osigurali dovoljno energenata. Već tada te su cijene rasle i bile od 50 do 70 posto veće nego godinu ranije. Do kraja godine smo osigurani”, rekao je Stričak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *