Nacionalni dan hitne medicinske službe

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Diljem Hrvatske, dana 30. travnja, obilježava se Nacionalni dan hitne medicinske službe. Važnost i specifičnost ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti, svojim trudom i nesebičnim zalaganjem svakodnevno pokazuje gotovo 4 tisuće djelatnika hitne službe brinući o građanima kada im je to najpotrebnije, spašavajući njihovo narušeno zdravlje ili ugroženi život – prenosi Požeško-slavonska županija.

Sabor Republike Hrvatske 2013. godine proglasio je današnji dan Nacionalnim danom hitne medicinske službe, a Republika Hrvatska time se pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o djelatnosti koja pruža svakodnevnu skrb građanima.

U Zavodu za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije ukupno je zaposleno 64 djelatnika od kojih je samo četvero upravni i administrativni dio, dok su ostali zaposlenici medicinski kadar. Trenutno u Požegi radi 5 timova T1, 5 timova T2, u Pakracu 5 timova T1, te u Pleternici 5 timova T2.

Županica Antonija Jozić, uz iskrenu zahvalu za sav uloženi trud, svim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu čestitala je njihov dan.

„Zahvalni smo vam na vašem svakodnevnom i nesebičnom radu koji rezultira spašenim ljudskim životima. Ustrajemo na podizanju standarda i kvalitete hitne medicinske usluge u našoj županiji, a tu posebno ističem izgradnju novog objekta hitne pomoći u neposrednoj blizini požeške bolnice.“ – rekla je županica Jozić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *