Naivni Slavonac: Vidio na ‘Fejsu’ oglas za online kredit pa prevaren za 26 tisuća eura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje zaprimljena je kaznena prijava u vezi počinjenog kaznenog djela prijevare. Naime, 49-godišnjak je putem društvene mreže pronašao oglas putem kojeg je nepoznata osoba nudila realizaciju on-line kredita, započinje izvješće policija – prenosi SiB.hr.

Oštećeni je zatim od prosinca 2021. do prosinca 2022. godine komunicirao putem elektroničke pošte sa nepoznatom osobom, koja ga je lažnim prikazivanjem činjenica i fiktivnih potreba navela na uplate u ime kredita od 100 tisuća eura.

Tako je 49-godišnjak u vremenu od veljače do kraja prosinca 2022. godine, u nekoliko desetaka navrata uplatio iznos iznad 26 tisuća eura na neznančev račun, a nakon čega mu se nepoznata osoba više nije javljala.

Policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela i podnošenja kaznene prijave nadležnom  Općinskom državnom odvjetništvu.

“Građani oprez! Društvene mreže prepune su oglasa i ponuda u vezi brzih kredita, pozajmica, kredita na karticu s isplatama odmah i slično. Ukoliko komunicirate putem društvenih mreža, budite sumnjičavi i provjerite svaku informaciju, te ako vam se i najmanja sitnica učini sumnjivom prijavite policiji”, upozorava policija.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *