Najava Dana branitelja Požeško-slavonske županije – 17. rujna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


U organizaciji UHDDR-a Požeško-slavonske županije te pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i ove godine, 8. puta za redom, svečano će biti obilježen Dan branitelja Požeško-slavonske županije te 31. godišnjica oslobođenja požeške Vojarne 123. brigade HV.

Tom prilikom prisjetit ćemo se 17. rujna 1991. godine, dana kada je nakon četiri dana opsade oslobođena vojarna u našem gradu te se prvi puta u povijesti vojarne na jarbolu zavijorila Hrvatska zastava, a upravo tim povodom, županica Antonija Jozić zajedno s predstavnicima UHDDR-a Požeško-slavonske županije održala je sastanak kako bi se obilježavanje i ove godine odvilo dostojanstveno kao i prethodnih godina – prenosi Požeško-slavonska županija.

Za sjećanje na taj dan i na sve one kojih više nema među nama, a dali su svoj doprinos da danas imamo slobodnu, suverenu i neovisnu Hrvatsku, 17. rujna na Trgu 123. brigade u Požegi uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, položit će se vijenci i zapaliti svijeće, nakon čega će Mimohod pobjednika, branitelja i građana od spomen obilježja hrvatskim braniteljima krenuti prema Vojarni 123. brigade upravo kako je to bilo i te davne 1991. godine.

Početkom ožujka 1991. godine pobunom srpskih terorista i napadom na policijsku postaju u Pakracu započinje rat u  Republici Hrvatskoj. Formirane požeške postrojbe brane domovinu od Vukovara do Dubrovnika te u velikom broju polažu živote na oltar domovine.
Nakon četiri dana opsade, točnije 17. rujna 1991. godine oslobođena je vojarna u Požegi i prvi puta u povijesti na jarbolu se zavijorila Hrvatska zastava te su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega čije ime danas ponosno nosi naša vojarna.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *