[NAJAVA] Martinje u Kutjevu 2023. – tradicija, vino i zabava uz Žute Dunje i De Gotho

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U srcu slavonske regije, u predivnom Kutjevu, tradicija Martinja nastavlja živjeti i ove godine obećava nezaboravan doživljaj za sve posjetitelje. Martinje je svečano proslavljanje berbe grožđa koje privlači ljude iz svih krajeva kako bi uživali u vinu, glazbi i zajedničkoj proslavi – javlja Kutjevački.hr.

Ovogodišnje Martinje u Kutjevu održat će se u nedjelju, 5. studenog 2023., na Trgu Graševine. Program događanja prepun je raznovrsnih aktivnosti koje će zadovoljiti sve posjetitelje, bez obzira na njihove interese.

Događaj započinje u 8:00 sati s okupljanjem planinara, koji će uživati u pravom slavonskom doručku. To je samo početak priče, jer slijedi niz uzbudljivih aktivnosti:

U 9:00 sati, posjetitelji će biti srdačno dočekani od strane domaćina uz zvuke Gradske glazbe Kutjevo.

U 10:00 sati, počinje planinarski izlet uz stručne vodiče iz HPD Vidim Kutjevo. Očekuje vas nezaboravan dan na otvorenom.

U 11:00 sati, u prekrasnoj Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, bit će održana svečana sveta misa.

S 13:00 sati, prostor Trga Graševine postaje epicentar zabave. Otvorenje martinjskog sajma uz nastup kulturno-umjetničkih društava stvara posebnu atmosferu.

U 14:00 sati, očekuje nas povorka i blagoslov mošta ispred Crkve Rođenja BDM.

S 15:00 sati, uslijedit će glavni trenutak – Martinjski obred uz vinskog biskupa. Ova tradicionalna ceremonija prava je poslastica za sve ljubitelje vina.

Da bi se zabava nastavila, s 15:30 sati, pozornicu preuzimaju TS De Gotho i TS Žute Dunje, pružajući nezaboravan glazbeni program.

Martinje u Kutjevu nije samo proslava berbe grožđa, već prilika da se zajedno s obitelji i prijateljima stvori nezaboravan trenutak. Dođite i pridružite se ovom slavlju u srcu Slavonije, gdje se tradicija i veselje stapaju u nezaboravno iskustvo. Vidimo se na Trgu Graševine 5. studenog 2023. – Martinje nikada nije bilo bolje!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)