[NAJAVA] Smotra starogradiskih pjesama i plesova pod nazivom „Na te mislim”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Na dan Svetog Martina 11. studenoga 2022. godine KUD Bektež i Grad Kutjevo odlučili su organizirati Smotru starogradskih pjesama i plesova pod nazivom „Na te mislim”.

,,Želimo biti nešto drugačiji nego što smo bili sve protekle godine. Htjeli smo prisjetiti naše gledatelje kako je nekada bilo, kako su se zabavljali i kako su živjeli naši preci prije 100-150 godina. U to vrijeme procvata obrtništva i stvaranja manufaktura nastaju su i novi materijali te si je gospoda mogla to priuštiti” – ističu iz KUD-a Bektež.

,,U vrijeme prije televizije ljudi su organizirali balove gdje su plesali, pjevali te je netko tamo pronašao i ljubav svog života. Nadareni su pisali ljubavne pjesme budile su se emocije, sretne uzdisaje ili suze radosnice. Jedva su čekali novi bal, da se ponovno sretnu i vide. Zato ćemo vam pokušati prikazati kroz pjesmu i ples djelić života tog vremena” – navodi Duško Bijelić, predsjednik KUD-a Bektež.

,,Dođite nas pogledati 11. studenoga u 20:00 sati u Kinodvorani Kutjevo. Vidimo se i hvala što ćete doći” – dodaju za kraj i pozivaju Vas iz KUD-a Bektež.

Sve detalje smotre kao i sve sudionike možete vidjeti na priloženom plakatu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *