Najavljen bogat program Kulturnog ljeta u Kutjevu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Jutros je u gradskoj vijećnici održana uvodna konferencija Kulturnog ljeta u Kutjevu koje uskoro započinje širokim spektrom aktivnosti koje će oplemeniti život građana svih dobnih skupina. Gradonačelnik Josip Budimir srdačno je pozdravio medije i izrazio zahvalnost na njihovom aktivnom praćenju događanja u Gradu Kutjevu. Također je istaknuo da je ovo Kulturno ljeto u Kutjevo najbogatije do sada te kako napreduje iz godine u godinu.

Ana Galić, Savjetnik za projekte, gospodarstvo, nabavu i društvene djelatnosti, istaknula je važnost suradnje s udrugama koje svojim aktivnostima obogaćuju kulturnu scenu grada. Kroz javni poziv za udruge, Grad potiče organizaciju manifestacija i aktivnosti, što rezultira bogatim ljetnim programom.

Uz tradicionalne manifestacije KUD-ova (KUD-ova – Bektež, Poljadija, MPS Grabarčani i Češka beseda) te jedna od novijih manifestacija KUD-a Bektež – Smotra starogradskih pjesama i plesova Na te mislim koja će se održati u sklopu proslave Dana Grada, očekuju nas i sportski turniri te memorijalni turnir u Vetovu. Dan branitelja bit će obilježen posebnim programom, a Kutjevački tamburaški orkestar održat će godišnji koncert.

Naše sportske udruge također su aktivne ovo ljeto. Turnire će organizirati NK Kutjevo, NK Veterani Kutjevo, RK Kutjevo, Šah klub, tu je i memorijalni turnir LD Vranovac u Vetovu.

Posebno je istaknuta aktivnost Kutjevačke udruge mladih koja se ponovno aktivirala, a planira organizirati razne događaje, uključujući roštiljadu i sportske igre.

Krajem lipnja, drugu godinu zaredom, obilježava se Dan branitelja u Kutjevu koji organiziraju naše braniteljske udruge, a lipanj završavamo s Godišnjim koncertom Kutjevačkog tamburaškog orkestra. Jedna od najaktivnijih udruga na području našega Grada, a i šire je La Bella Vita. La Bella Vita osmislila je niz zabavnih ljetnih aktivnosti za djecu, mlade, ali i cijele obitelji tako da će se naći za svakog ponešto – od radionice izrade sapuna, do revije za djecu. Kad smo kod programa za djecu, HPD Vidim organizirat će izlet za djecu na kojem će najmlađi moći naučiti kako se ponašati u prirodi, a Pčelarska udruga Sladun radionicama će obilježiti Svjetski dan pčela.

Uz udruge, aktivnosti su pripremili i gradske ustanove i poduzeća. Turistička zajednica organizira Festival graševine, dok će se u Narodnoj knjižnici i čitaonici održavati igraonice i pričaonice. Razvojna agencija organizira Info dane EU projekata, a Dječji vrtić Grozdić svoj sportski festival.

Matea Bilić, Viši stručni suradnik za informiranje, protokol i marketing, najavila je niz zanimljivih događanja u organizaciji Grada Kutjeva, uključujući Drvo bajki i Malu školu kazališta, promociju knjige “Putovanje zvano igra”,  reviju “Vlasnik i pas”, Slikanje uz vino u prirodi, radionice s psihologinjom – Put srca: vještine za život, Piknik u Kutjevu, Ajvarijadu te likovnu radionicu za bake, djedove i unuke. Također, očekuje nas  drugi po redu Duhovni vikend “Svjetlom svojim odnosiš moj mrak” koji će okupiti poznata lica iz duhovnog svijeta: fra Ivana Matića, fra Marina Karačića i bend Emanuel. Početkom rujna očekuje nas proslava Dana Grada za koju je važno istaknuti Dan udruga, zabavni program u kojem će sudjelovati članovi svih naših udruga, a okrunit ćemo ga koncertom jednom od najpoznatijih grupa naših prostora, Novim fosilima. Sanja, Marinko i Zec pjevat će nam najveće hitove grupe Novi fosili i nadamo se da smo ovom informacijom razveselili široku publiku, a posebno starije generacije.

Posebna novost je ljetna humanitarna akcija “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, koja će trajati tijekom cijelog ljeta, a prikupljeni čepovi će biti donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma.

Slogan ovogodišnjeg Kulturnog ljeta u Kutjevu je “U Dolini zlatnoj, u zlatnome ruhu, Kutjevo vas čeka raširenih ruku”, pozivajući sve da uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu koji će obogatiti ljeto u ovom prelijepom gradu.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)