Najavljen bogat program za proslavu Dana grada Požege i Grgureva 2024.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Obilježavanje nadolazećeg Dana grada Požege i Grgureva 2024. najavili su gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Subota 16. ožujka biti će u znaku povijesnih postrojbi koje i ove godine dolaze iz cijele Hrvatske, ali i gosti izvan granica Lijepe naše. Mimohod povijesnih postrojbi kreće u 10,30 sati sa starog autobusnog kolodvora ulicom Stjepana Radića prema Trgu 123. brigade. Najsvečaniji događaj povijesnih postrojbi je postrojavanje koje će se tradicionalno održati na Trgu svete Terezije, gdje će biti položen vijenac uz spomenik Luki Ibrišimoviću koji je s požeškom četom na Sv. Grgura 12. ožujka 1689. godine krenuo na brežuljke iznad grada gdje je bila utaborena neprijateljska vojska. Juriš na brežuljak iznenadio je Osmanlije, koji su se nakon kraćeg otpora dali u bijeg i time je završila opsada Požege.

Program se nastavlja na Trgu Svetog Trojstva gdje će se od 12,00 sati održavati manifestacija „Zeleno – plavo“ koja će okupiti brojne obrtnike iz kontinentalne i jadranske Hrvatske kako bi na jednom mjestu promovirali hrvatske autohtone prehrambene proizvode, tradiciju i običaje. Osim štandova obrtnika, očekuju vas i brojni izlagači s domaćim proizvodima i rukotvorinama. Za veselu atmosferu i dobru zabavu pobrinut će Slavonski dukati i Tamburaški sastav Šokci.

“Požega obilježava svoju 797. obljetnicu, odnosno, prvog spomena grada Požege u pisanim dokumentima. Za tri godine se spremamo obilježiti veliku 800. obljetnicu. Jedan od događaja je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Požege koji je nama i prilika da građanima i našim gostima prezentiramo ono što smo radili u protekloj godini, projekte koje smo završili ili započeli, ali i koje planiramo započeti. To je i prilika da ugostimo dužnosnike s kojima tijekom godine surađujemo na realizaciji tih različitih projekata značajnih za razvoj grada Požege. To je prilika našoj Turističkoj zajednici da priredi za građane jedno događanje na kojem će uz glazbu i eno-gastro delicije uživati u proslavi Dana grada. Veselimo se obilježavanju te obljetnice, ponosni smo i na ono što možemo prezentirati kao rezultate svoga rada, isto tako ponosni smo i na niz planova s kojima dobro stojimo što se tiče buduće realizacije, ali o tome ćemo na Sjednici.” – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

„Dan grada predstavlja jedno posebno vrijeme kada svi zajedno slavimo našu povijest, kulturu i naša postignuća. Ponosni smo na suradnju sa svim našim udrugama, društvima i ustanovama koja je rezultirala bogatim sadržajem koji odražava šarolikost interesa naših sugrađana. To je prilika da zajedno proslavimo našu pripadnost ovom gradu i stvorimo uspomene koje će nas dodatno povezati.“ – rekla je direktorica TZ Požega Mirna Šimunović Svoboda.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)