Najavljen Festival graševine i koncert Harisa Džinovića u Kutjevu

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


U Gradskoj vijećnici Grada Kutjeva održana je konferenciju za najavu ovogodišnjeg Festivala graševine, najvećeg i najpoznatijeg vinskog festivala u regiji. Konferenciju je otvorio gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, koji je istaknuo važnost ovog festivala za gospodarstvo i turizam grada Kutjeva te pozvao sve da posjete ovaj jedinstveni festival.

Program festivala predstavili su direktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva Anita Majstorović te vodstvo Udruge kutjevačkih vinara, Krunoslav Sontaki i Marija Elena Nikolić.
Festival će započeti 20. svibnja 2023. Danom otvorenih podruma, gdje će posjetitelji moći obići brojne vinarije i kušati najbolja vina s Kutjevačkog područja.

Slijedeći događaj na festivalu su vinske radionice koje će se održati u subotu, 3. lipnja s početkom u 10:00 sati u Dvorcu Kutjevo, gdje će posjetitelji imati priliku naučiti više o procesu proizvodnje vina. U 15:00 sati u dvorcu će se održati i salon vina, gdje će se posjetitelji moći družiti s lokalnim vinogradarima i kušati neka od najboljih vina iz regije.

U subotu, 3. lipnja, od 17:00 sati na Trgu graševine bit će održan eno-gastro sajam, gdje će posjetitelji moći kušati najbolja jela i vina iz regije i vinski maraton gdje će sudionici pokazati koliko vina mogu konzumirati. Uz to, u 17:30 sati bit će organizirana i dječja utrka traktora, a sat vremena kasnije kao novitet ove godine bit će održana i vinska alka, koja će zasigurno privući mnoge posjetitelje.

Večernji program festivala započinje u 20:00 sati, kada će nastupiti poznati tamburaški sastav Paori, a u 22:00 sata slijedi veliki koncert Harisa Džinovića.

Očekuje se da će ovaj festival privući mnoge posjetitelje iz Hrvatske te da će biti prilika za promociju Kutjeva kao vrhunske destinacije za vinske turiste.
Svi su pozvani, dobra zabava, ukusna hrana i piće zagarantirani.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)