Najavljen Oratorij “Sveta Rožalija”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Izvedba oratorija “Sveta Rožalija” bit će organizirana U sklopu projekta „Kanižlićevi dani“, najavljeno je danas na konferenciji za medije u knjižnici Osnovne škole Antuna Kanižlića u Požegi.
Koncertna dvorana Glazbene škole u Požegi bit će ispunjena melodijama mješovitog zbora i solista Glazbene škole Požega, ali i gostiju iz gudačkog orkestra Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba.
Na današnjoj konferenciji prisustvovali su su ravnateljica Osnovne škole Antuna Kanižlića Renata Marinić, ravnatelj Glazbene škole Požega Alen Kovačević, časna sestra Slavka Vrbanić, učiteljica Valentina Mirković i autorica teksta za oratorij, učiteljica Valentina Čurčić, te Katarina Marić, mag. glazbene pedagogije i vanjska suradnica na projektu.

Osnovna škola Antuna Kanižlića već godinama realizira odrednice Školskog kurikuluma pod nazivom „POŽEGA – GRAD KULTURE“ kojim nastoje afirmirati i popularizirati zavičajnike, poznate umjetnike, pisce i sve one koji su dali značajan doprinos kulturi, kako u Požegi, tako i u Hrvatskoj, a i diljem Europe i svijeta.

U okviru projekta „KANIŽLIĆEVI DANI“ istražujemo poveznice sa svevremenskim djelovanjem Antuna Kanižlića, Požežanina, isusovca i književnika, učitelja, profesora i rektora, nastojeći našim učenicima i sugrađanima približiti njegov značaj. Glazbu je skladao Josip Prajz i to prema predlošku Kanižlićeva djela koji je prilagodila učiteljica OŠ Antuna Kanižlića Valentina Mirković. OŠ Antuna Kanižlića ostvarila je suradnju s Glazbenom školom Vatroslava Lisinskog iz Zagreba iz koje 8. veljače 2023. dolaze 32 izvođača gudačkog orkestra, od kojih je 5 profesora i ravnatelj, te s Glazbenom školom Požega čiji će zbor pod ravnanjem prof. Branke Horvat uz solisticu Anu Ticl i Kristijana Kostića za požešku publiku izvesti oratorij Sv. Rožalija.
Oratorij “Sveta Rožalija” bit će održan 9. veljače 2023. godine u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Požega s početkom u 19,30 sati.


Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)