Najavljena nova lokacija i bogat program ovogodišnjeg Adventa u Požegi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Danas su u Centru za posjetitelje Požeška kuća, gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda građanima najavili ovogodišnji Advent u Požegi koja će ove godine biti smješten na novoj lokaciji s bogatim kulturno, glazbeno, zabavnim programom.

“Godina brzo prođe i opet smo pred Adventom. Turistička zajednica potrudila se i pripremila bogat program, a ja samo mogu pozvati naše sugrađanke, drage Požežanke i Požežane, goste, da se pridruže manifestacijama koje će se događati u sklopu Adventa u ovo predbožićno vrijeme. Vjerujem da je Turistička zajednica i ovaj puta, kao i u svim manifestacijama koje su se događale u zadnje vrijeme, organizirala sve onako kako bi sami građani najradije željeli. Ostaje nam za vidjeti i uživati!” – rekao je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

Program ovogodišnje Adventa krenut će 2. prosinca 2023.. godine, a održat će se u parku Pod gradom i na bivšem atletskom stadionu

“U program Adventa uključili smo sve naše ustanove u kulturi: Gradsko kazalište Požega, Gradsku knjižnicu i Gradski muzej Požega, Glazbenu školu, sve osnovne škole u našem gradu, dječje vrtiće, društvo „Naša djeca“ i mnoge, mnoge druge te će postojeći program biti nadopunjen njihovim blagdanskim aktivnostima.
Službeno Advent kreće 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće na Trgu Sv. Terezije, te otvorenjem klizališta na bivšem atletskom stadionu. U glazbenom dijelu programa održat će se i humanitarni koncert “Silente za malog princa” 22. prosinca, a svoje nastupe imat će i Vesna Pisarović, Vojko V, te SoulFingers i Mario Petreković. Već tradicionalno pripremljen je i Dječji doček nove godine koji će se održati u parku Pod gradom kao i “odrasli” doček uz Twist Off. Klizalište će biti otvoreno do 7. siječnja, svakim radnim danom od 10 do 21 sat. Na Badnjak neće raditi, na Staru godinu radit će od 18 do 21 sat, na Novu godinu od 16 do 22 sata, te na Sveta tri kralja od 16 do 22 sata a cijena ulaznice koja je prošle godine bila 10 kuna, ove će godine, zahvaljujući Gradu Požegi i Požeškom sportskom savezu iznositi 1 euro. U parku će biti smještene i ugostiteljske kućice, a Božićni sajam ove će godine biti na Trgu svete Terezije Avilske” – najavila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.

Cijeli program Adventa u Požegi 2023. možete pogledati OVDJE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)