Najavljeni 3. Dani požeškog kazališta

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Gradsko kazalište Požega organizator je manifestacije „3.Dani požeškog kazališta” čije obilježavanje traje od 3. do 27. ožujka, najavljeno je na danas održanoj konferenciji za medije kojoj su prisustvovale ravnateljica Gradskog kazališta Požega Valentina Neferović i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

– Zašto je ožujak kazališni i slavljenički mjesec? – Jer u njemu obilježavamo rođendan Gradskog kazališta Požega, 10. ožujka, ove godine slavimo 29 godina i približavamo se tridesetoj obljetnici. Tu nam je i Svjetski dan kazališta za djecu i mlade, 20. ožujka, a zatim Svjetski dan lutkarstva 21. ožujka. Na kraju, možda i onaj najvažniji datum, 27. ožujka je Svjetski dan kazališta. Kako su svi ti datumi u ožujku, nama je bila ideja obilježiti ih vlastitim premijerama, vlastitom produkcijom i programom. Tu smo nekako naglasak više dali na našem dramskom studiju, na našim profesionalnim predstavama, radionicama – svemu što može obogatiti te dane. – rekla je ravnateljica Neferović.

Ove godine na programu su tri premijere Male škole kazališta, a kruna 3. Dana požeškog kazališta je premijera nove komedije za odrasle – San ivanjske noći, ostvarene u suradnji s Teatrom Exit iz Zagreba, prema tekstu Williama Shakespearea. Pretpremijera je 26. ožujka, a premijera je 27. ožujka.

U ime Grada Požege, svoje zadovoljstvo radom i aktivnostima Gradskog kazališta, izrazila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović.

– Ponosni smo na uspjehe i drago nam je taj kontinuirani i kvalitetan rad prepoznat dalje od našeg grada Požege. Započinju nam 3. Dani požeškog kazališta, ovim putem bih pozvala sve sugrađane da podrže ovaj program. Posebno mi je drago što ima puno sadržaja za naše najmlađe, ali isto tako i za ostale dobne skupine. Podržite program i uživajte u Danima požeškog kazališta. – rekla je pročelnica Petrović.

Sve informacije o programu i predstavama možete pogledati na stranicama Gradskog kazališta Požega.

Foto: RVA/Gradsko kazalište Požega

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)