Najavljeno Martinje za Martinu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp


Kestenijada, Bučijada i Martinje, objedinjeni pod nazivom „Okusi jeseni“ okupe svake godine u šetališnoj zoni brojne Požežane i njihove goste koji ne mogu odoljeti bogatoj i raznolikoj ponudi domaćih eno i gastro proizvoda i rukotvorina. Svake se godine na manifestaciju i jesenski sajam prijavi pedesetak izlagača iz cijele Slavonije s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima. Slavonija je baš u jesen prekrasna, puna boje, okusa i mirisa – prenosi Radio Vallis Aurea.

Opijeni tom ljepotom, puni ponosa organiziramo ovu manifestaciju kojom želimo u zajedništvu podijeliti ono najbolje što je kao plod cjelogodišnjeg rada stiglo s plodne slavonske zemlje, naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda.
„Ovogodišnja manifestacije započinje već u jutarnji satima i to prigodnim jesenskim sajmom, zatim nastupom mladog tamburaškog sastava DeGotho, Folklornog ansambla Požega i KUD-a Požeška dolina, dok za naše najmlađe pripremamo brojne jesenske radionice i igraonice u suradnji s osnovnim školama, Društvom „Naša djeca“ i Odredom izviđača Požega.“

„U sklopu manifestacije, bit će dodijeljena i priznanja najboljim medarima u sklopu Županijskog ocjenjivanja meda.“
„Stari običaj proslave Martinja, o kojem je Glasnik Požeške županije pisao još 1903. godine preselio se u novije vrijeme iz vinograda na asfalt, uz program koji okuplja ne samo ljubitelje vinskih kapljica. Vinogradi ipak nisu zaboravljeni jer u suradnji s HPD Gojzerica, HPD Sokolovac i HPD HZZO organiziramo izlet Požeškom gorom. Na taj način želimo povezati Požešku goru, ogroman potencijal koji imamo u samom centru grada, s manifestacijama koje su u svojoj biti vezane uz obronke naših gora i njihove vinograde.“ – rekla je direktorica Mirna.

Središnji dio manifestacije, obred krštenja mošta uz vinskog biskupa Vladu Bauera i njegove ministrante, održat će se u predvečernjim satima.
„Tada nas uz ovaj protokolarni dio, očekuje i nastup Požeških tamburaša, dok će tijekom oba dijela programa svoju sezonsku ponudu predstaviti naš najpoznatiji street food bar Funky food, kao i vinari požeškog kraja koji će na svoji vinskim kućicama u ponudi imati degustaciju mladog vina.“ – dodala je Mirna.

U sklopu manifestacije, a u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško-slavonske županije, Klubom za mlade „Vallis Humanum“, Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega i Gradom Pleternica održat će se humanitarni koncert „Mladi za Martinu“ benda Crvena jabuka.
“Kako bismo zaokružili program Martinje & Okusi jeseni te obilježili i proslavili imendan naše sugrađanke Martine Šimić, inicijativom i organizacijom skupine mladih u Požeško-slavonskoj županiji u suradnji s Udrugom mladi za mlade Pleternice, Savjetom mladih Požeško slavonske županije, Klubom za mlade Vallis Humanum”. Požeško-slavonskom županijom, Gradom Požega, Gradom Pleternica te Turističkom zajednicom Grada Požege, 12. studenog 2022. godine u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc Požega se održava humanitarni koncert „Mladi za Martinu” benda Crvena jabuka. Sav prihod od koncerta odlazi u humanitarne svrhe, za Martinino liječenje.” – rekla je predsjednica Udruge mladi za mlade Pleternica Iva Glibo.

Udruga Humanum je 27.9. pokrenula humanitarnu akciju pod nazivom “Pomoć za operaciju Martine Šimić, 24-godišnje Požežanke kojoj je neophodna operacija u Americi kako bi mogla živjeti bez boli.
“Prvotna procjena cijene operacije je 100 tisuća eura, no vjerojatno je kako će konačna cijena operacije biti puno veća, posebice ako uzmemo i obzir kako je potrebno platiti put, hranu i smještaj u Americi. S današnjim datumom skupljeno je nešto više od 500 tisuća kuna zahvaljujući donacijama naših sugrađana, no sav potreban iznos još nije skupljen.” – rekla je Iva Grgić ispred Udruge Humanum.

Predsjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije Lara Mandić zahvalila se svima na dosadašnjoj podršci, te pozvala sve na manifestaciju i koncert za Martinu.
“U samu organizaciju je uključen velik broj mladih, a potpora i pomoć nam dolaze gotovo svakodnevno od naših sugrađana i sugrađanki kojima se ovim putem također zahvaljujemo. ovo je apsolutno jedan timski rad i nadamo se kako se kako se svi vidimo u što većem broju 12.studenog!”

Cijena ulaznice je 50 kn u pretprodaji, a 70 kn na dan koncerta u dvorani. Prodaja ulaznica kreće u subotu 29.10.2022. godine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *