Najavljeno Požeško kulturno ljeto

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


Požeške se ulice i ovog ljeta u razdoblju od 21. lipnja do 30. kolovoza pretvaraju u kulturnu pozornicu koja svojim bogatim programom planira oduševiti građane svih dobnih skupina. „Uživajmo zajedno u ljetu koje obiluje kulturom!“ poručila je Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, u ime osnivača ustanova kulture Grada Požege i pozvala sve građane da svojim dolaskom podrže program našeg kulturnog ljeta. Pohvalila  je među suradnju kulturnih udruga Grada Požege – prenosi Grad Požega.

„Program Požeškog kulturnog ljeta nastao je kao rezultat suradnje mnogih ustanova, udruga i pojedinca koji svojim kreativnim doprinosom obogaćuju kulturni život Požege.“ – izjavila je Mirna Šimunović Svoboda, direktorica Turističke zajednice Požega. Podsjetila je kako je Požeško kulturno ljeto započelo je održavanjem Hill open air festa na Požeškoj gori, a nastavlja se Ivanjskim krijesom koji će službeno obilježiti početak ljetne kulturne euforije. Od ostalih programa koji nam uskoro slijede tu su: Kulenijada, Urban fest, Kazališne ljetne večeri, radionice u Gradskom muzeju Požega, glazbene točke u šetališnom središtu grada, Hill view romantic fest na Sokolovcu, pub kvizovi i večeri poezije.

Manifestaciju Kazališnih ljetnih večeri najavila je  Valentina Neferović, ravnateljica Gradskog kazališta Požega, izjavivši kako je ovo već treća godina po redu kako se one održavaju. Program će se izvoditi u razdoblju od 26. lipnja do 12. srpnja na dvije lokacije: u kazališnoj dvorani gdje ćće se ulaznice naplaćivati po promotivnim cijenama i na vanjskoj pozornici, gdje su programi besplatni za sve posjetitelje.  Otvorenje putovanja Kazališnim ljetnim večerima započinje predstavom „Tere i Luce“ kazališta Planet art s Anjom Šovagović Despot i Natašom Janjić u glavnim ulogama, a kazališni dječji program je besplatan. Izdvojena događanja su premijera glazbeno povijesno dokumentarnog filma „Moć u glavi“ uz nastup grupa Flash Rukopotezno povlačilo pod vodstvom Dalibora Platenika. Najavljena je i jedinstvena prva dječja opera „Šumska kraljica“ koju će izvesti djeca. U goste dolaze Hrvatsko povijesno kulturno društvo „Jelačić“ iz Petrovaradina i muzička škola „Izidor Bajić“ iz Novog Sada. Uz predstave za djecu, kazališni nokturno i večeri poezije program će biti svečano zatvoren komedijom „Pouzdani sastanak“ u izvedbi Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci i koncertom glumice Ružice Maurus.

Ljetnom se ugođaju pridružuje i Gradska knjižnica Požega koja je od 1. srpnja sve do 30. kolovoza otvorena po principu ljetnog radnog vremena. „U knjižnici se svaki dan nešto događa, čak i preko ljeta i to za sve dobne skupine.“ – rekla je Aleksandra Šutalo, ravnateljica Gradske knjižnice Požega. Kako je najavila, u sklopu manifestacije Ljeto u knjižnici 2024. održat će se zabavno edukativne radionice poput obiteljskih lego maratona i akcije kojima će se staviti naglasak na poticanje kulture čitanja, poput dobro poznatog Sajma knjiga i inicijative More preporuka.

Detalji i sve potrebne informacije o programu Požeškog kulturnog ljeta mogu se pronaći na službenim stranicama Turističke zajednice Grada PožegeGradske knjižnice i Gradskog kazališta.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)