Najbolji sportaši grada Požege u 2023. godini su Karlo Grgurić i Emilija Podrug

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp


POŽEGA – U Gradskom kazalištu Požega večeras je održana svečana sjednica Skupštine Požeškog športskog saveza u sklopu koje su proglašeni najbolji sportaši, sportašice, klubovi i treneri u 2023. godini po izboru Izvršnog odbora Požeškog športskog saveza, a nakon prijedloga udruga članica Saveza.

Najbolji sportaš grada je Karlo Grgurić (Rukometni klub Požega), a najbolja sportašica je Emilija Podrug (Ženski košarkaški klub Plamen Požega). Najbolji sportaš s invaliditetom je Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina) – prenosi Požeški športski savez.

Najbolja muška sportska udruga je Nogometni klub “Slavonija”, a najbolja ženska sportska udruga ponovno Ženski košarkaški klub “Plamen Požega”. Najbolja udruga sportaša s invaliditetom je Športska udruga slijepih “Zlatna dolina”. 

Za najboljeg trenera u 2023. godini izabran je Matej Babić (Kickboxing klub Borac Požega). Najbolji kadet je kao i prošle godine Ivan Smiljanić (Stolnoteniski klub “Požega”), a najbolja kadetkinja Aleksandra Vlaisavljević (Ženski košarkaški klub “Plamen Požega”). Posebna nagrada za postignute rezultate uručena je mladom članu Kickboxing kluba Borac Gliebu Starovoitovu. 

Najbolja juniorka je Lara Benić (Ženski košarkaški klub “Plamen Požega”), a najbolji junior Martin Šubara (Nogometni klub “Slavonija”). Posebna priznanja dobili su i perspektivni sportaši, ukupno 40 mladih sportaša koji dolaze iz udruga članica Saveza.

Također je dodijeljen tradicionalni Trofej Požeškog sportskog saveza jednoj sportskoj udruzi i jednom zaslužnom pojedincu. Kod udruga dobitnik je Nogometni klub “Slavonija”, najkvalitetniji županijski nogometni klub koji ove godine obilježava 60 godina uspješnog djelovanja.  

Pojedinačni trofej dodijeljen je doktoru Vladi Drkulcu, dugogodišnjem sportskom radniku, voditelju sportske ambulante, bivšem dopredsjedniku Požeškog športskog saveza, a koji je trenutno dopredsjednik Nogometnog kluba Slavonija i predsjednik Sportske zajednice Požeško – slavonske županije. 

Na početku svečane dodjele je izvedena hrvatska državna himna, a nakon toga je održana minuta šutnje za sve preminule sportaše od posljednjeg proglašenja najboljih sportaša.

Predsjednik Saveza Nino Abramović otvorio je svečano proglašenje najboljih požeških sportaša i pozdravio gradonačelnika, dr. sc. Željka Glavića, županicu Antoniju Jozić, ostale goste, novinare, sportske djelatnike i sportaše koji su svojim radom, zalaganjem, treniranjem i rezultatima zaslužili da budu ovdje predstavljeni. Objasnio je nazočnima način izbora odnosno da udruge članice Saveza predlažu kanidate koji se boduju prema Pravilniku uz pregled i korekciju članova Izvršnog odbora. 

–  “Kroz sastanke koji se održavaju jednom od dva puta mjesečno Izvršni odbor pronalazi rješenja za probleme požeškog sporta i sportaša. Uz suradnju s Gradom nastavljeno je sa projektom podmirenja troškova kotizacija, prijevoza i sudaca. Na slajdovima iz prezentacije možete vidjeti Sportsku dvoranu Tomislav Pirc u novom ruhu, obnovljeni parket, novu rasvjetu, ogradu, sjedalice, malu dvoranu. Na Rekreaciji imamo novu montažnu tribinu sa sjedalicama na igralištu NK Požega, stalni su radovi i na uređenju Gradske kuglane. Postavljen je i novi pomoćni teren s umjetnom travom na igralištu Slavonije. Tijeko ljeta imali samo aktivnosti na Rekreaciji i na bazenu. Najveći događaji su Olimpijski festival dječjih vrtića sa preko 300 djece koja sudjeluju i Škola plivanja sa više od 400 polaznika. Također smo poticali ljetne škole u raznim sportovima koje u suradnji s klubovima prodimo več 4 godine u akciji “Sportsko ljeto na bazenu”, a radi se o rukometu, košarci, tenisu, kuglanju. U zimskom ciklusu prodimo Školu klizanja na Gradskom klizalištu i godinama najgledaniju sportsku priredbu Božićni malonogometni turnir koji okuplja puno gledatelja, ali i djece i ostalih koji su vezani uz sport. I ove godine imamo najviše mladih i perspektivnih u izboru pa ćemo s njima krenuti.”  – rekao je predsjednik Abramović koji je na kraju pozvao gradonačelnika i županicu da se s par riječi obrate nazočnima. 

Nakon predsjednika Abramovića sve nazočne je u kratkom govoru pozdravio i požeški gradonačelnik, dr. sc. Željko Glavić koji je pozdravio sve ispred gradske uprave i Grada Požege rekavši : “Ovo je svečani trenutak, promocija sporta u gradu. Na početku mandata imali smo planove, nekoliko stvari, vrtići, škole, sport. Na prva tri mjesta mladi, poruka da će Grad ulagati u mlade, a mladi na sportskm terenima su najbolji izbor. Tamo su najsigurniji, najzdraviji i najbolje se odgajaju. Roditelji, bake i djedovi su najsretniji kad ih vode na treninge i utakmice. U ove dvije i pol godine Grad je ulagao u mlade, financiranje klubova smo ili zadržali na istoj razini ili povećali uz to što smo nastavili sa rješavanjem troškova sudaca, kotizacija i prijevoza. Ulagali smo znatna sredstva u sportske objekte. u Grabriku u rasvjetu, stolice, parket, sve je promijenjeno, renovirano, rekonstruirano. Uvjeti za natjecanje su sada na razini da se možemo nositi sa svim velikim klubovima i gradovima. Nastavit ćemo tako, završiti što je ostalo. Stavit ćemo i fotonapone na Grabrik kako bi smanjili troškove energije Sportskom savezu što će u budućnosti posebno biti važno. Ulažemo i u druge objekte, na kuglani u staze, na Slavoniji u pomoćni teren, gradi se zapadna natkrivena tribina sa 600 mjesta, a napravit će se nakon toga i istočna nenatkrivena kao i novi glavni teren. To će se do kraja mandata završit. Slavonija je prošle sezone bila prva i sa seniorima i sa juniorima i nadam se da će nastaviti s takvim rezultatima. Atletski stadion nema ni Požega, ni županija. Projekt je proveden i odobren, izgradit će se i to, želja je da bude do kraja mandata ili da bude pri kraju ali svakako se neće zaustavit. Imamo još i puno drugih planova. Poruka je bavite se sportom, Grad će ulagati i pratiti. Svima čestitam i veselim se uspjesima, budite primjer drugima koji dolaze.”

Županica Antonija Jozić je poručila da je Hrvatska sportska nacija, a Požega sportski grad te da nas sport sve uči timskom radu i fair playu. Istakla je da Županija također posljednjih godina povećava značajno ulaganja u sport  pa će se i iz tog proračuna moći pomagati požeškom sportu u budućnosti. 

Nakon toga laureatima su priznanja uručili gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, županica Antonija Jozić, predsjednik Saveza Nino Abramović, dopredsjednici Darko Zovko i Tomislav Čabraja te član Izvršnog odbora Darko Pandžić. 

Program je vodio Slavenko Čuljak, iskusni novinar Radia Vallis Aurea, a učenici požeške Glazbene škole izveli su dvije glazbene točke kao i hrvatsku državnu himnu.

Na kraju proglašenja ispred nagrađenih sportaša i u svoje osobno ime u kratkom ali emotivnom govoru zahvalio se doktor Vlado Drkulec, dobitnik Trofeja Požeškog športskog saveza. Posebno je istakao važnost volontera u sportu kao i roditelja kako u prošlosti tako i sada te da su oni najbitniji. 

 U hodniku Kazališta je po završetku svečanosti organiziran skromni domjenak na kojem su nagrađeni sportaši i gosti nastavili druženje.

U kategoriji perspektivnih sportaša nagrade su dobili:

1. Vanessa Prepelac – Ženski košarkaški klub Plamen Požega

2. Sara Lončar –Ženski košarkaški klub Plamen Požega

3. Klara Černušak – Ženski košarkaški klub Plamen Požega

4. Ella Marić – Ženski košarkaški klub Plamen Požega

5. Mirta Jelić – Šahovski klub Požega

6. Marija Knezović – Šahovski klub Požega

7. Mate Kovačević – Šahovski klub Požega

8. Mihael Majstorović – Nogometni klub Slavonija

9. Gabriel Hrmić – Nogometni klub Slavonija

10. Lovro Černušak – Nogometni klub Slavonija

11. Luka Plovanić – Rukometni klub Požega

12. Noa Hak – Rukometni klub Požega

13. Niko Škoko Zdelar – Stolnoteniski klub Požega

14. Lucija Novak – Stolnoteniski klub Požega 

15. Andrija Štancl – Športski teniski klub Požega

16. Matej Jakovljević – Športski teniski klub Požega

17. Olga Iva Brkljač – Športski teniski klub Požega

18. Paula Petričević – Športski teniski klub Požega

19. Jakov Kovačević – Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga

20. Ivan Kormanjec – Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga

21. Luka Mršić – Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga

22. Emerik Štetić – Nogometni klub Dinamo Vidovci Dervišaga

23. Danijel Nikić – Moto klub Požega Promet

24. Kristijan Gojković – Kickboxing klub Borac Požega

25. Ivano Đevlan – Kickboxing klub Borac Požega

26. Noa Hormot – Streljački klub Požega

27. Bruno Farkaš – Streljački klub Požega

28. Luka Repulec – Košarkaški klub Požega

29. Lovro Rotim – Košarkaški klub Požega

30. Rene Petrusek – Košarkaški klub Požega

31. Lovro Čulo– Košarkaški klub Požega

32. Tino Vukušić – Košarkaški klub Požega

33. Danijel Nedić – Boćarski klub Nada

34. Tomislav Dijaković – Boćarski klub Nada

35. Damir Brekalo – Boćarski klub Nada

36. Tomislav Perašinić – Boćarski klub Nada

37. Monika Hace – Boćarski klub Nada

38. Marko Mautner – Nogometni klub Požega

39. Petar Dražetić – Nogometni klub Požega

40. Leon Franjetić – Nogometni klub Požega

Muške udruge :

1. Nogometni klub Slavonija Požega

2. Stolnoteniski klub Požega

3. Kuglački klub Nove Nade

Ženske udruge :

1. Ženski košarkaški klub Plamen Požega

2. Stolnoteniski klub Požega

3. Ženski nogometni klub Slavonija Požega

Udruge sportaša s invaliditetom :

1. Športska udruga slijepih Zlatna dolina 

2. Boćarski klub Nada

3. Požeški športski savez gluhih

Seniori :

1. Karlo Grgurić (Rukometni klub Požega)

2. Matej Jaroš (Moto klub Požega Promet)

3. Matej Martinović (Nogometni klub Slavonija)

Seniorke :

1. Emilija Podrug (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

2. Nikolina Raguž (Stolnoteniski klub Požega)

3. Helena Draguljić (Ženski nogometni klub Slaovnija Požega)

Sportaši s invaliditetom :

1. Željka Peška (Športska udruga slijepih Zlatna dolina)

2. Vlado Deanović (Požeški športski savez gluhih

3. Matej Pernar (Boćarski klub Nada)

3. Lovro Jelavić (Boćarski klub Nada)

Juniori :

1. Dino Prnjavorac (Kuglački klub Nove Nade)

2. Lovro Glasnović (Rukometni klub Požega)

3. Martin Šubara (Nogometni klub Slavonija)

Juniorke :

1. Lara Benić (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

2. Nera Bakić (Kuglački klub Nove Nade)

3. Lucija Kesić (Ženski nogometni klub Slavonija Požega)

Kadeti :

1. Ivan Smiljanić (Stolnoteniski klub Požega)

2. Dino Jagetić (Građansko streljačko društvo Požega 1871)

3. Kristijan Zeljko (Rukometni klub Požega)

Kadetkinje :

1. Aleksandra Vlaisavljević (Ženski košarkaški klub Plamen Požega)

2. Nera Vujasinović (Stolnoteniski klub Požega)

3. Lucija Grbeš (Športski teniski klub Požega)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)